Política

Torra defensarà a la taula independentista que el mediador és la “millor manera” de garantir els acords amb la Moncloa

El president vol que la Comissió Bilateral abordi els temes de “gestió competencial” però no la resolució del conflicte

El president de la Generalitat, Quim Torra, defensarà a la taula de partits i entitats independentistes que la figura del mediador és la “millor manera” de garantir els acords que es puguin prendre amb el govern espanyol. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la roda de premsa d’aquest dimarts al migdia a Palau, posterior al Consell Executiu. El mediador, doncs, es “portarà a debat” a una taula independentista que encara no té data però que s’hauria de celebrar entre aquesta setmana i la que ve. Budó ha afegit que la intenció de Torra és que la Comissió Bilateral abordi els temes de “gestió competencial, però no la resolució del conflicte polític. Tampoc no hi ha data per a la primera reunió d’aquest òrgan.

La consellera de Presidència ha recordat que el Parlament va aprovar, la setmana passada, una resolució que defensava el mediador per a la taula entre governs. Torra i JxCat consideren que és una figura indispensable, però Pere Aragonès i ERC no volen que, si l’Estat no l’accepta, es dinamiti el diàleg entre Generalitat i Moncloa. “Confio que hi hagi acord per la part catalana”, ha dit Budó en referència a aquestes diferències entre els socis de Govern.

Encara no hi ha decidida la composició total de la delegació catalana per a la taula de governs. Budó sí que ha afirmat que a Torra li sembla bé que Aragonès en formi part. Per la seva banda, la taula de partits i entitats independentistes encara no té data, tot i que s’ha de reunir “el més aviat possible”. El Govern vol que aquesta reunió no sigui pública per treure’n pressió, a diferència de l’anterior.

Budó ha defensat que la Comissió Bilateral ha de servir per treballar els temes de “gestió competencial”, però no de resolució del conflicte polític. És per això que Torra hi ha traslladat els 44 punts que el president espanyol, Pedro Sánchez, li va fer arribar la setmana passada. El president de la Generalitat creu que la Comissió Bilateral i la taula entre governs poden funcionar “en paral·lel”. Budó ha afegit que considera “més urgent” reunir els dos executius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona