Política

Un manifest d’independentistes d’esquerres aposta per fer pinya al voltant de Puigdemont i el Consell de la República

Alerten que cal una “entesa organitzativa” que permeti superar la “fase d’estancament”

El signen, entre d’altres, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; l’exdiputat del PSC Ignasi Carnicer i l’exdiputat de la CUP Julià de Jódar

Una quarantena d’independentistes d’esquerres han difós un manifest de suport a Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i el Consell per la República. Un dels signants és l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que precisament aquest dimecres ha anunciat que abandonava la militància d’ERC.

El manifest subratlla que el referèndum de l’1-O de 2017 va ser el “punt àlgid” del procés independentista que arrenca el 2009 i considera que “la legitimitat i la validesa” de la consulta és “fonament imprescindible” per a la “culminació del procés”.

Els signants alerten que “la repressió del poder estatal espanyol” ha aconseguit que el conflicte, “provocat per la negativa de l’Estat a reconèixer el dret d’autodeterminació del poble català”, entri en una “fase d’estancament” i, fins i tot, de possible retrocés”.

En aquest sentit, adverteixen que l’absència d’un “full de ruta compartit” per institucions, partits i entitats sobiranistes ha conduït a un “atzucac” que “només pot ser superat per una entesa ideològicament transversal” i que pugui “aplegar la majoria social i política que identifica la catalanitat, la prosperitat i la millora de les condicions de vida i de treball amb la consecució d’un estat propi: la República Catalana”.

Els manifest assegura que Carles Puigdemont simbolitza la “persistència del compromís col·lectiu amb la causa de la independència” i afegeixen que el Consell per la República “n’és l’expressió institucional embrionària”.

És per això que reclamen una “una entesa organitzativa que articuli i superi les actualment existents”, que projecti la seva acció unitària “internacionalment” i que impulsi el suport “de la resta dels Països Catalans i dels demòcrates d’arreu d’Europa i el món”.

Els signants s’ofereixen per “contribuir col·lectivament a la conformació del projecte emergent d’alliberament nacional que consolidi i complementi la línia d’actuació” de Puigdemont, Comín, Ponsatí i el Consell per la República.

És també amb aquesta finalitat que convoquen una assemblea oberta a Barcelona el 29 de març.

Entre d’altres, el text està signat per l’alcalde de Montblanc, l’arqueòleg Josep Andreu, que precisament aquest dimecres ha anunciat que es donava de baixa d’ERC després de 30 anys de militància; pel també arqueòleg Eudald Carbonell; per l’exdiputat del PSC Ignasi Carnicer; per l’escriptor i exdiputat de la CUP Julià de Jódar; pel filòleg del grup Koiné Josep Ferrer; per la presidenta del Col·lectiu de Dones dels Països Catalans, Maria Antònia Font; per l’exdiputat europeu per ERC Bernat Joan; per l’exvicepresident de l’ANC Jaume Marfany; pel president d’Estat Català Jordi Miró; pel pallasso i exregidor d’ERC Jordi Pessarrodona; pel cofundador de l’ANC Pere Pugès; per l’exalcalde de Torrelles de Llobregat Ferran Puig; per la membre de la CUP Blanca Serra; per l’exconseller de la Generalitat i catedràtic emèrit de la UAB Carles Solà, o per l’exrectora de la UOC Imma Tubella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona