Política

Independentistes d’esquerres donen suport a Puigdemont

Un manifest signat per una quarantena de persones reclama una “entesa ideològicament transversal”

Una quarantena d’independentistes d’esquerres van fer públic ahir un manifest de suport a Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i el Consell per la República. Un dels signants és l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que precisament ahir va anunciar que abandonava la militància d’ERC. A parer dels impulsors del manifest, Puigdemont simbolitza la “persistència del compromís col·lectiu amb la causa de la independència”, i subratllen que el Consell per la República “n’és l’expressió institucional embrionària”. Amb tot, consideren que “manca una entesa organitzativa que articuli i superi les actualment existents” i reclamen una entesa “ideològicament transversal” que aplegui “la majoria social i política que identifica la catalanitat”.

Al manifest, els signants consideren el referèndum de l’1-O el “punt àlgid” del procés independentista i subratllen que “la legitimitat i la validesa” d’aquell esdeveniment és “fonament imprescindible” per a la “culminació del procés”. També alerten que la “repressió” de l’Estat ha fet entrar el procés en una fase “d’estancament, fins i tot de possible retrocés cap a l’autonomisme”, una situació a la qual ha contribuït, afirmen, “l’absència d’un full de ruta compartit per institucions, partits i entitats sobiranistes”.

Per això aposten per una “entesa ideològicament transversal” com a manera de superar aquest “atzucac”, entesa “susceptible d’aplegar la majoria social i política que identifica la catalanitat, la prosperitat, la llibertat i la millora de les condicions de vida i de treball amb la consecució d’un estat propi”.

Els signants consideren que “manca una entesa organitzativa que projecti la l’acció unitària “internacionalment” i que impulsi el suport “de la resta dels Països Catalans i dels demòcrates d’arreu d’Europa i el món”.

Per això s’ofereixen per “contribuir col·lectivament a la conformació del projecte emergent d’alliberament nacional” que “consolidi i complementi” la línia d’actuació “que menen” Puigdemont, Comín, Ponsatí i el Consell per la República.

Amb aquesta finalitat, els signants convoquen una assemblea oberta a Barcelona el 29 de març.

Entre d’altres, el text està signat per l’alcalde de Montblanc, l’arqueòleg Josep Andreu; pel també arqueòleg Eudald Carbonell; per l’exdiputat del PSC Ignasi Carnicer; per l’escriptor i exdiputat de la CUP Julià de Jòdar; pel filòleg del grup Koiné Josep Ferrer; per la presidenta del Col·lectiu de Dones dels Països Catalans, Maria Antònia Font; per l’exdiputat europeu per ERC Bernat Joan; per l’exvicepresident de l’ANC Jaume Marfany; pel president d’Estat Català, Jordi Miró; pel pallasso i exregidor d’ERC Jordi Pessarrodona; pel cofundador de l’ANC Pere Pugès; per l’exalcalde de Torrelles de Llobregat Ferran Puig; per la membre de la CUP Blanca Serra; per l’exconseller de la Generalitat i catedràtic emèrit de la UAB Carles Solà, o per l’exrectora de la UOC Imma Tubella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona