Política

La indústria tèxtil mundial, amenaçada per la falta de subministrament

Les grans marques haurien de reduir la producció

Les borses xineses se salven gràcies a la injecció de liquiditat del banc central i el Nikkei es desploma

Els gegants de la indústria tèxtil i esportiva podrien haver de reduir la producció o, fins i tot, haver de tancar els tallers de producció per falta de subministrament a causa de l’expansió del coronavirus. Les fàbriques de les grans marques de la indústria com ara H&M, Uniqlo, Gap, Nike, Adidas i Puma, que elaboren bona part dels seus productes al Vietnam, es podrien veure perjudicades en termes de subministrament, ja que més del 50% dels materials de roba del país venen de la Xina. El president de l’Associació de Tèxtils del Vietnam, Vu Duc Giang, va assegurar ahir que els fabricants hauran d’afrontar una greu mancança de materials de cara al segon trimestre. “Les empreses locals tenen materials suficients per a la producció fins al final del primer trimestre, però moltes de les quals experimentaran una greu mancança de matèries primeres a partir del segon trimestre, perquè tindran problemes per importar materials de proveïdors de la Xina, el Japó i Corea del Sud”, va assegurar Giang. La indústria tèxtil és la tercera exportadora del Vietnam, després dels telèfons mòbils i l’electrònica. L’empresa alemanya Adidas ha emès un comunicat en què admet que la seva activitat a la Xina s’ha reduït un 85% a causa del tancament de botigues i la restricció de circulació de mercaderies.

Botigues tancades

El president de Puma, Björn Gulden, ha reconegut que la seva empresa s’ha vist “fortament afectada” per les restriccions i les mesures de seguretat de les autoritats xineses.

Per la seva banda, Nike va anunciar a principis de mes que havia tancat la meitat de les seves botigues a conseqüència de l’epidèmia. Després de la caiguda de diversos índexs borsaris d’arreu del planeta, la majoria de les borses asiàtiques van mostrar ahir un comportament estable, a excepció de Tòquio, on el Nikkei va registrar la caiguda més acusada des del 2018. Les borses xineses van gaudir d’una relativa estabilitat gràcies a les injeccions de liquiditat efectuades pel Banc Central Xinès de més d’un bilió de iuans des de principis de febrer.

Els experts financers esperen que els bancs centrals dels EUA, el Japó i la UE comencin a introduir liquiditat en els seus sistemes financers en breu, tot i que reconeixen que el marge de maniobra és limitat a causa dels seus baixos tipus d’interès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona