Política

síria

Les forces rebels ataquen una ciutat recuperada per l’exèrcit d’Al-Assad

Les faccions opositores al règim sirià van atacar ahir Saraqib, una ciutat clau a l’est d’Idlib, recuperada per l’exèrcit sirià fa tot just tres setmanes, després d’un matí d’intensos combats que van ocasionar desenes de morts en l’últim bastió rebel de país, segons van informar ahir diverses fonts. Les faccions proturques miren d’arrabassar a les forces de Baixar al-Assad la ciutat estratègica de Saraqeb, que el 8 de febrer passat va ser conquerida per Damasc com a part de la seva ofensiva al nord-oest de país.

Una font militar que no es va voler identificar va explicar a Efe que hi ha intensos combats entre els dos bàndols perquè les forces lleials a Turquia, valedora de l’oposició, intenten controlar dues localitats a l’oest de Saraqib per tallar l’autopista internacional M5, que connecta Damasc i Alep, les dues urbs més importants de Síria.

L’agència estatal de notícies siriana SANA va informar ahir d’intensos combats a l’oest d’aquesta ciutat i va indicar que les forces lleials a Al-Assad van respondre causant desenes de morts i de ferits. Hi va afegir que Damasc també va llançar míssils a les àrees de l’oest de Saraqib amb presència de grups opositors i van provocar diverses baixes a les seves files.

L’Observatori Sirià de Drets Humans ha assenyalat que almenys 61 combatents de tots dos bàndols van morir com a conseqüència dels atacs a la zona en les darreres hores. Segons aquesta ONG, que disposa d’una àmplia xarxa de col·laboradors sobre el terreny, l’exèrcit sirià va contraatacar, amb el suport de l’aviació de la seva aliada Rússia, després que les faccions rebels recuperessin el control de Saraqib després d’un matí d’intensos combats en aquesta regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES