Política

la crònica

Persistents, ara, des de casa

El dilluns de Pasqua es farà una connexió en directe des del canal de YouTube

Confinats però també concentrats. Des de fa un mes, i per quart dilluns consecutiu, a partir de les set de la tarda, l’horari de la trobada a la plaça del Vi de Girona, el clam per la llibertat dels presos i exiliats polítics continua, però de manera virtual, i es viu de forma més íntima, no al carrer, sinó a casa, davant l’ordinador, el mòbil, la tauleta... La plataforma organitzadora, Girona Vota , que agrupa diferents entitats i partits sobiranistes de la ciutat, ha volgut mantenir una reivindicació que no s’ha deixat de fer ni durant l’agost ni coincidint amb dies festius. Persistents des que el 16 d’octubre del 2017, amb la detenció de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, davant l’ajuntament gironí s’hi va fer una manifestació, espontània, de rebuig, ara, “mobilitzats” des de casa.

“No podem anar a la plaça del Vi però no volem deixar de fer de forma simbòlica un acte virtual i ho fem intentant arribar a diverses persones que, en el dia d’avui, són protagonistes”, assenyala el president d’Òmnium Gironès, Sergi Font. El perfil de Girona Vota a Twitter i Telegram distribueix a partir de les set de la tarda de cada dilluns un vídeo en el qual es recull la “litúrgia” de les concentracions presencials: diferents parlaments i la interpretació d’El cant dels ocells, himne de la trobada.

Des de Girona Vota es demana als “ concentrats ” que comparteixin a les xarxes socials el seguiment del vídeo. Sergi Font remarca que es dona veu als protagonistes d’aquesta emergència sanitària, com va ser, fa dos dilluns, el cas del doctor Ramon Brugada , però també de diferents serveis socials i assistencials. El president d’Òmnium Gironès assenyala que donant veu als protagonistes de l’actualitat de la Covid-19 es posa en pràctica també “la lluita per un país més just”, que és una de les reivindicacions de la trobada setmanal. Sergi Font recorda, però, que no s’ha d’oblidar que la concentració dels dilluns és per la llibertat de presos i exiliats. I en aquest sentit, tots els protagonistes dels vídeos hi fan referència: “Sí que donem la veu a diferents col·lectius, socials i sanitaris, però som molt conscients que les concentracions són per la llibertat dels presos i exiliats.”

La d’ahir va ser la concentració número 130 . I entre les veus que hi van participar, hi ha la de Carme Castel, presidenta de l’associació de veïns de Sant Narcís sud. Castel insistia en el vídeo que aquests dies “confinats a casa, amb les comoditats que tenim, hem de ser més conscients de la situació dels presos”. També hi va participar la mezzosoprano Titon Frauca amb El cant de la senyera. En el muntatge, un homenatge també als que fan mascaretes 3D. Mentre duri el confinament, des de Girona Vota es busquen més “estratègies” per continuar la concentració setmanal. Una d’aquestes opcions per fer-la i sentir-la en comunitat, com amb la gent a la plaça, és la proposta de dilluns vinent, dilluns de Pasqua, amb la idea de fer una connexió en directe a través del canal de YouTube d’Òmnium Gironès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona