Política

CIUTADANS

És moment de fer pinya

A Catalunya, fa massa anys que no s’afronten reptes socials de vital importància, que ara, sens dubte, es veuran agreujats pels efectes de la Covid-19

Fa gairebé un mes que estem confinats, un punt mort entre un abans i un després per a què caldrà estar preparats. I la ciutadania, amb la seva solidaritat, esforç i unió, ens ha donat una gran lliçó i ens ha marcat el camí.

Són temps difícils. Dia rere dia, veiem amb desesperació com les pitjors xifres creixen. Xifres que tenen al darrere noms i cognoms, famílies destrossades que no han pogut acomiadar-se dels seus éssers estimats, sanitaris que doblen torns inacabables, residències desbordades, persianes abaixades. Ocupar-nos d’això és la nostra màxima prioritat. Des de Cs hem presentat una bateria de propostes sanitàries, socials i econòmiques per intentar pal·liar els efectes del coronavirus. Propostes que tenen com a objectiu ajudar el govern de la Generalitat, col·laborar, sumar esforços, perquè quatre mans són sempre millor que dues. Per això demanem al govern que accepti tota l’ajuda: ja sigui un hospital de campanya muntat per la Guàrdia Civil o el suport de l’exèrcit per desinfectar una residència. També hem buscat solucions per descongestionar els hospitals, reduir el nombre de contagis i proveir d’EPI els professionals que cada dia estan al peu del canó cuidant de tots.

Ara mateix, la prioritat és salvar vides. A Cs estem centrats a ser útils. La política és un instrument per millorar la vida de les persones, per reformar el que no funciona. I per fer-ho hem de treballar plegats, ara i els propers mesos.

A Catalunya, fa massa anys que no s’afronten reptes socials de vital importància, que ara, sens dubte, es veuran agreujats pels efectes de la Covid-19. Cal que el govern es posi a treballar amb la resta de forces polítiques en uns nous pressupostos d’emergència, uns comptes realistes amb noves previsions econòmiques centrades a donar resposta als problemes que vindran. L’economia s’ha aturat i moltes famílies no tenen cap ingrés. Els autònoms i les pimes no poden aguantar sense facturar. Els nous pressupostos han de servir per ajudar-los. Des de Cs, com ja hem fet allà on governem, com ara Madrid i Andalusia, proposem congelar els impostos i que la Generalitat doni cobertura a la quota d’autònoms mentre duri l’estat d’alarma. També hem demanat una prestació extraordinària per als autònoms amb una caiguda d’ingressos del 30%, així com la creació d’una tarifa plana de 60 €/mes durant el primer any de reobertura del negoci, entre altres mesures. Els autònoms i les pimes no poden continuar esperant amb l’aigua al coll.

Hem de salvar vides, primer, i llocs de treball, després. Els propers mesos, aquestes seran les prioritats més importants i, per assolir-les, caldran opcions polítiques sensates, responsables i útils.

Ja hi haurà temps per analitzar què ha fet cadascú, però si una cosa tenim clara, és que ara és moment d’actuar fent pinya i de posar les persones al davant.

Notícies relacionades del tema
"Els efectes vistos per l'oposició"

Redacció

Política i coronavirus

Albert Batet
JxCAT
Albert Batet

Del coronavirus a la Catalunya del segle XXI

Sergi Sabrià
ERC
Sergi Sabrià

Deu mesures per reconstruir el país

Lorena Roldán
CIUTADANS
Lorena Roldán

És moment de fer pinya

Miquel Iceta
PSC
Miquel Iceta

Liderar implica mobilitzar recursos

Jéssica Albiach
CATALUNYA EN COMÚ
Jéssica Albiach

Cooperació, anticipació i innovació

Carles Riera
CUP
Carles Riera

Qui paga la crisi? Pandèmia, canvi de cicle i canvi de model

Santi Rodríguez
PARTIT POPULAR
Santi Rodríguez

L’endemà



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona