Política

El Regne Unit selecciona els pacients

Puntua els afectats de Covid-19 segons l’edat i les malalties prèvies abans de decidir si els envia a l’UCI

Només comptabilitza com a morts els que traspassen a l’hospital

Circula entre els metges del servei de salut pública britànic (NHS, per la sigla en anglès) una guia que selecciona els pacients de coronavirus que poden ser enviats a cures intensives. Aquesta guia dificulta que les persones de més de 65 anys amb alguna malaltia hi siguin enviades, segons informa el The Financial Times.

Valora els pacients segons l’edat, la fragilitat i les malalties subjacents, de l’1 al 10. D’aquesta manera, els que tenen entre 71 i 75 anys obtenen quatre punts de cop i molt segurament tres punts extra per les malalties que arrosseguin. S’atorga un punt o dos a les persones amb problemes cardíacs o pulmonars, demència o pressió arterial alta.

Amb aquesta guia, batejada com a Eina de suport de decisió per la Covid-19, la sanitat pública britànica intenta descongestionar el servei de cures intensives, que està al límit de la seva capacitat per l’abundància de malalts de coronavirus. A cures intensives hi ha els respiradors i és on va ser ingressat el primer ministre la setmana passada, quan el seu estat de salut va empitjorar.

Una persona que superi els vuit punts segurament no serà transferida a la UCI. Seria atesa a planta. Alguns metges han explicat que es tracta només de directrius orientatives. L’NHS s’hi ha desvinculat i ha dit que és una guia no oficial elaborada per alguns metges i que en cap cas reflecteix les seves directrius.

“Els grans no importen”

Cada dia es presenten 5.000 casos nous de coronavirus al Regne Unit. El país ha superat ja els 85.000 positius (tot i que a la majoria de la població no els fan tests) i la xifra de morts ja ha superat les 10.100 persones. De fet, el principal assessor científic del govern, Jeremy Farrar, ha afirmat, en una entrevista a la BBC, que el Regne Unit podria ser el país europeu amb més víctimes per Covid-19. Farrar també és assessor del govern alemany, que és un dels països europeus amb menys casos. Ha explicat que la diferència és que Alemanya va fer tests molt aviat i va poder detectar els infectats i aïllar-los per evitar contagis, mentre que el Regne Unit té un problema d’escassetat de tests.

Segons l’Oficina Nacional d’Estadística, l’organisme que facilita les dades oficials al govern, el nombre de morts per coronavirus podria ser 15% superior de la que diu el govern.

La raó és que el govern només comptabilitza les defuncions registrades als hospitals, no les que es produeixen a les residències d’ancians, ni als hospicis ni a les cases. “Les xifres actuals estan posant en evidència que les persones grans no importen”, va denunciar Age UK, una organització benèfica que protegeix la gent gran.

L’economia caurà del 35% en el segon trimestre

Daniel Postico

El regulador d’impostos i de despeses ha avisat que un confinament de tres mesos podria provocar una caiguda de l’economia britànica del 35% en el segon trimestre de l’any. El regulador, l’Oficina de Responsabilitat del Pressupost (OBR, per la sigla en anglès), ha fet aquesta projecció tenint en compte que el confinament s’allargarà tres mesos i que hi haurà tres mesos més de restriccions parcials. Per ara, el Regne Unit és a la seva quarta setmana de confinament. Estava previst que a començaments d’aquesta setmana el govern valorés prorrogar el confinament i endurir les mesures, perquè el nombre de morts continua creixent cada dia. Però el ministre d’Afers Estrangers, Dominic Raab, que està assumint les funcions de Johnson mentre aquest es recupera de la Covid-19 a la seva residència d’estiu, ja ha advertit que ningú esperi que es prengui una decisió aquesta setmana. Amb tot, Raab ha afirmat que gairebé amb tota seguretat anunciaran una nova pròrroga, que podria ser de sis setmanes més. El govern està dividit entre els que prioritzen l’economia i els que prioritzen la salut. S’estima que el país perd 2.700 milions d’euros diaris amb el confinament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona