Política

Torra portarà el pla de sortida d’infants a la reunió amb Sánchez perquè el validi

La proposta busca l’equilibri “entre el risc d’infecció i la salut emocional i psicològica dels nens”

Estan previstes diferents franges horàries de sortida en funció de l’edat: de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores

Salut recomana l’ús de mascaretes a partir de 3 anys i “rentar-se bé les mans abans i després d’anar al carrer”

El comitè tècnic del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) ha donat llum verd al pla pel desconfinament regulat dels menors d’edat a partir de finals de la setmana vinent, sempre que la realitat sanitària ho permeti.

El pla haurà de rebre l’aval del govern espanyol per poder-se aplicar i aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, durà la proposta a la conferència de presidents amb el president espanyol, Pedro Sánchez.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, confia que l’Estat no s’hi oposarà perquè es tracta d’una “ necessitat justificada ” que “no col·lideix” amb l’estat d’alarma. Buch diu que la proposta busca l’equilibri “entre el risc d’infecció i la salut emocional i psicològica dels nens”.

El pla preveu que puguin sortir infants i adolescents de 0 a 18 anys. Els menors fins a 16 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult de la unitat familiar, i els adolescents de 16 a 18 anys podran sortir sols.

En concret, la Generalitat proposa que els nens de fins a 6 anys puguin sortir acompanyats d’un adult entre les 12 i les 14 hores; entre els 6 i els 16 anys puguin fer-ho, també acompanyats, entre les 16 i les 18 hores, i els joves de 16 a 18 anys entre les 18 i les 20 hores

Ara bé, segons ha detallat Buch, no es podrà anar a parcs o elements lúdics, no es podrà consumir begudes ni menjar a l’exterior ni es podrà entrar als comerços amb els menors per evitar aglomeracions. A més, caldrà dur el certificat autoresponsable.

La conseller de Salut, Alba Vergés, ha afegit que es permeten “trobades casuals de no més de 10 minuts a la distància mínima de seguretat de 2 metres en el barri”, però en cap cas es permetran “ les ‘quedades’ organitzades ”.

I és que, “les condicions per la sortida dels infants han de ser progressives i adaptades”. Per això, Vergés ha indicat: “No diem el quan serà possible sortir amb els menors, calen uns dies de regressió de la pandèmia”.

En aquesta línia, la consellera ha volgut recordar que es recomana l’ús de mascaretes a partir de 3 anys i que cal “rentar-se bé les mans abans i després de la sortida al carrer amb menors ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries