Política

Bassa sortirà de la presó cada dia per treballar

La junta de tractament del penal li permet fer una jornada laboral de sis hores

Anirà a una residència de Torroella

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, sortirà de la presó de Puig de les Basses, segurament a partir de dilluns vinent, per anar a treballar a una entitat de serveis essencials. El Departament de Justícia va informar ahir que la junta de tractament del penal ha acordat l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari perquè Bassa pugui sortir del centre de dilluns a divendres i faci una jornada laboral de sis hores. Treballarà en una residència de Torroella de Montgrí, el seu municipi, segons va avançar Catalunya Ràdio.

A mitjan febrer passat, l’exconsellera d’ERC ja tenia aprovat un permís de sortides, a través de l’article 100.2, per cuidar de la seva mare gran, que va ser validat pel jutge de vigilància penitenciària en ser denunciat per la fiscalia. Ara sortirà per anar a treballar. L’excap de Treball també va anar a finals de gener al Parlament per intervenir en la comissió d’investigació sobre l’aplicació de l’article 155, de suspensió de govern català. El Tribunal Suprem va condemnar l’exconsellera de Treball a 12 anys i la UGT, on ha militat, va anunciar que demanaria un indult per a ella.

Amb l’estat d’alarma i per evitar contagis de la Covid-19, el Departament de Justícia va suspendre tots els permisos dels reclusos i familiars. La setmana passada, amb el retorn d’una part de l’activitat no essencial, es van tornar a permetre les sortides laborals, que realitzen Jordi Cuixart, Jordi Rull i Josep Turull. L’exconsellera Bassa, com els altres tres presos polítics, haurà d’anar a dormir a un modul separat del penal, per protegir la resta d’internes, una mesura imposada per la secretaria de Mesures Penals per evitar possibles contagis.

Agents de Puigdemont

D’altra banda, la fiscalia demana tres anys de presó i inhabilitació professional pel delicte d’encobriment per als dos agents dels Mossos que feien d’escortes de l’expresident Puigdemont, segons va publicar ahir el diari El Mundo.

LA DATA

17.02.20
Primera sortida
de l’exconsellera Bassa, en el marc de l’article 100.2, per cuidar la seva mare gran.

El TSJC referma el processament de Jové i Salvadó

La magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret ha confirmat el processament dels diputats d’ERC, l’exsecretari general d’Economia i l’exsecretari d’Hisenda, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per l’organització de l’1-O.

En la resolució, dictada abans-d’ahir, la jutgessa no accepta cap dels arguments dels dos excàrrecs i els deixa a un pas de judici. Nega cap investigació prospectiva iniciada el febrer del 2017 pel jutjat d’instrucció 13 de Barcelona: “No s’ha criminalitzat cap projecte polític independentista. Indiciàriament hi ha accions il·lícites”, afirma Alegret. La defensa de Salvadó nega la prevaricació administrativa i el delicte de revelació de secrets tot adduint que el conveni amb l’Ajuntament d’Alcarràs per comunicar i transferir impostos estatals a la Generalitat no es va executar. La jutgessa, però, indica que el conveni es va presentat a Hisenda. Pel que fa a la responsabilitat civil, Jové i Salvadó havien de dipositar 4,4 milions d’euros el 23 de març, termini aturat pel decret de l’estat d’alarma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona