Política

Illa diu que estudiarà les propostes de les CCAA per definir unitats territorials alternatives a les províncies

Marlaska assegura que el control de la mobilitat tindrà un paper “transcendental” a la desescalada

Sanitat prepara una ordre per regular la pràctica d’exercici

Després que ahir dimarts el president del govern espanyol comparegués en roda de premsa per explicar com pensa aplicar la desescalada en el confinament, avui dimecres els ministres de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el de Sanitat, Salvador Illa, han aportat noves dades durant la roda de premsa diària d’aquest migdia.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que el govern espanyol estudiarà les propostes de les Comunitats Autònomes per definir unitats territorials alternatives a les províncies per desescalar. Illa ha dit que valoraran “amb tot detall” les propostes i analitzaran si compleixen els criteris i requisits exigits per efectuar la transició correctament. Concretament, el ministre de Sanitat ha apuntat que cal que les autonomies garanteixin que poden donar informació epidemiològica, sanitària i econòmica de la unitat territorial que proposen i que garanteixin que la mobilitat no es produeix fora del perímetre. “Si són compatibles, no hi haurà cap problema a aplicar-los”, ha afirmat aquest dimecres en roda de premsa.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que en la fase de desescalada el control de la mobilitat, especialment la interterritorial, tindrà una rellevància “transcendental”. Marlaska ha dit que els cossos i forces de seguretat de l’estat tenen els mitjans “humans i materials necessaris” per atendre les noves situacions que vindran a partir d’ara i que estan adaptant els plans de control per fer-hi front.

En aquest sentit, ha afirmat que es continuarà vigilant que la ciutadania compleixi amb les mesures imposades i ha dit que confia que “el comportament general permetrà recórrer les properes fases de manera tranquil·la fins a arribar a la nova normalitat”. Marlaska també ha insistit que els incompliments de diumenge van ser l’excepció i que la majoria està complint les normes en relació amb la sortida de menors de 14 anys.

El ministre d’Interior ha reiterat que no “ens podem permetre fer passos enrere” i que la policia continuarà vetllant pel compliment de la llei.

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que el seu departament té previst publicar demà una ordre que establirà les condicions per a fer determinada activitat física, després de l’anuncia que des del 2 de maig es pugui fer esport de manera individual i des del dia 4 entrenaments de federats i bàsic de lligues professionals.

Una d’elles, la publicació de la qual està prevista per a demà, regularà, segons ha dit, les condicions de fer determinada activitat física.

Illa ha recordat que el pla de transició consta de quatre etapes, que tenen un període de 14 dies cadascuna i que passat aquest temps es decidirà si s’avança de fase. “És un pla de transició de manera coordinada, amb regles comunes per a tothom i uns marcadors ens indicaran si podem anar avançant de fase. Un pla flexible que mitjançant ordres permet consideracions específiques respecte a les fases”, va apuntar després de destacar que més del 50% dels contagiats en el nostre territori ja s’han curat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia