Política

Casado: “A dia d’avui no podem donar suport a la pròrroga de l’estat d’alarma”

El líder del PP reclama al govern espanyol que desvinculi els ajuts a les empreses i als aturats per ERTO de l’estat d’alarma

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dilluns que “l’estat d’alarma prorrogat a partir d’aquesta setmana no té cap sentit” i que el PP “a dia d’avui no podem donar suport a la pròrroga de l’estat d’alarma” d’aquest pròxim dimecres.

En una entrevista a Onda Cero, Casado ha assegurat que abans de decidir la seva posició sobre la pròrroga, primer volen conèixer a través del BOE o si “hi ha trucada” quin és l’estat d’alarma que el govern espanyol planteja. Casado ha considerat que cal “desvincular” els ajuts a les empreses i als aturats per ERTO de l’estat d’alarma. “Fins que demà no veiem al consell de ministres, via reial decret, que la mesura de suport a 4 milions de persones que estan a l’atur per ERTO es desvincula de l’estat d’alarma”, no decidiran si votaran a favor de la pròrroga dimecres al Congrés dels Diputats.

El líder del PP també ha dit que hi ha “tres o quatre lleis orgàniques que permeten centralitzar les competències en sanitat i controlar la mobilitat”: “No es pot tenir estat d’alarma dos anys”. El líder del PP també ha afirmat que comença a “sospitar” que el govern espanyol “no vol fer tests” perquè “potser no vol saber el número de contagiats que tenim”.

Casado ha tornat a acusar Sánchez de mala gestió i ha dit que amb el PP no s’hauria arribat a la situació actual. “Nosaltres hauríem fet tests massius i tindríem un mapa serològic”, ha afirmat.

Casado no aclareix en quines condicions donaria suport a la pròrroga però ha dit que “a dia d’avui” no poden fer-ho. En aquest sentit, ha afirmat que hi ha altres eines –entre elles diverses lleis orgàniques- que permetrien centralitzar el comandament únic en sanitat i també sobre la mobilitat i que l’estat d’alarma és una eina “excepcional” que no es pot prorrogar en el temps.

Malgrat això, ha demanat a l’executiu de Pedro Sánchez que desvinculi les prestacions per ERTE i les ajudes a la liquiditat de les empreses a l’estat d’alarma. Ha dit que es tracta d’un “xantatge” i ha acusat el govern espanyol d’utilitzar el decret per modificar lleis orgàniques. “És una degradació del sistema que no es pot permetre”, ha insistit.

Casado ha acusat Sánchez de falta de previsió i d’anunciar les condicions en les quals poden obrir els establiments hores abans que puguin fer-ho. “Fa falta previsió”, ha dit. El líder del PP també ha criticat que no hi hagi Pla B i ha dit que el govern ha de tenir plans “A, B, C o D”.

D’altra banda, ha acusat directament l’executiu de no voler saber el nombre de contagis reals que hi ha a l’estat. “Hi ha empreses que n’estan fent i que els han d’exportar, quina és l’excusa ara’”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona