Política

Política

ERC pregunta al Senat per què RTVE ha ajornat l’entrevista a Junqueras

Els republicans volen saber si la decisió va ser del director d’Informació i Actualitat, Enric Hernández, tal com apunta el propi Consell d’Informatius de la corporació

Picornell alerta que no emetre una entrevista “va en contra de la llibertat d’expressió”

El grup d’ERC-EH Bildu al Senat ha registrat una bateria de preguntes a la Corporació de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) sobre el motiu pel qual l’ens ha ajornat una entrevista al president dels republicans catalans, Oriol Junqueras, l’emissió de la qual estava prevista per a aquest dimecres a Ràdio Nacional d’Espanya. Els republicans lamenten que no s’ha especificat el motiu de l’ajornament i s’ha fet “en contra del criteri d’informadors i editors de la Corporació”.

La iniciativa parlamentària arriba després que el Consell d’Informatius de la cadena pública ha denunciat a través de les xarxes la decisió de posposar l’emissió de l’entrevista amb el polític català, que s’havia d’emetre en el marc del debat al Congrés per a l’ampliació de l’estat d’alarma. El mateix òrgan atribueix la controvertida decisió al director d’Informació i Actualitat de l’ens, l’exdirector d’El Periódico Enric Hernández. El Consell assegura que aquest ajornament va “en contra del criteri d’informadors i editors de la corporació”.

Entre altres preguntes, el grup d’ERC-EH Bildu demana el motiu pel qual s’ha posposat l’entrevista o si s’ha tingut en compte el criteri periodístic a l’hora de prendre la decisió. També vol saber si efectivament ha estat decisió d’Hernández o si hi va intervenir algú altre.

Els republicans pregunten fins i tot el motiu pel qual RTVE va fitxar Enric Hernández i volen saber si el periodista va passar “algun tipus de procés de selecció”. En aquest sentit, demana a la direcció de la cadena pública si va tenir en compte que “l’esmentat periodista va falsificar una nota de la CIA sobre els atemptats del 17 d’agost a Barcelona”.

El portaveu adjunt del grup, Bernat Picornell, ha alertat que “no emetre una entrevista, sigui de qui sigui, va en contra de la llibertat d’expressió, el dret a la informació i a la pluralitat”. A més, ha considerat aquest fet com un “atac a la independència informativa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona