Política

El Congrés preveu una compareixença de Sánchez el pròxim dimecres per sol·licitar la nova pròrroga de l’estat d’alarma

Sánchez busca suports entre els aliats de la seva investidura i promet “un estat d’alarma diferent”

L’ordre del dia del ple del Congrés dels Diputats del pròxim dimecres reserva el primer punt a la compareixença del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per defensar una nova pròrroga de l’estat d’alarma. Sánchez compareixerà a les 9 del matí per reclamar a la cambra que doni suport al reial decret. El govern espanyol ha intensificat en els últims dies els contactes amb els grups parlamentaris per provar de sumar vots a favor de la iniciativa, que a hores d’ara només compta amb els avals dels dos grups del govern de coalició, PSOE i Podem, i una porta oberta a negociar per part de Cs.

L’executiu espanyol busca que aquesta sigui l’última ocasió en què ha de demanar una pròrroga al Congrés. El desgast i les crítiques creixents per part dels grups de l’oposició hanf fet que l’entorn del president es plantegi presentar la petició d’una pròrroga per un mes, i no quinze dies com ha fet fins ara.

És la proposta que la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, han plantejat a les formacions que van donar suport a la moció de censura. A canvi, Sánchez està disposat a introduir modificacions importants al decret, entre altres per incrementar la capacitat de decisió de les Comunitats Autònomes.

És el que li reclama el PNB –que ja ha dit que no donarà suport a una altra proposta que impliqui el confinament i la centralització de les competències- així com ERC i JxCAT, que ja no van donar suport (ni amb una abstenció) a l’última pròrroga de l’estat d’alarma. Tot plegat, sumat al ‘no’ del PP, deixa ara per ara l’executiu espanyol amb un únic possible suport de Cs encara insuficient.

Per aquest motiu durant la sessió de control al Congrés d’aquest dimecre, en resposta a la intervenció del portaveu del PNB, Aitor Esteban, Sánchez ha promès desplegar “un estat d’alarma diferent” amb més “coordinació” amb les CCAA. Segons Sánchez aquesta pròrroga haurà de ser diferent perquè “la situació és diferent a fa vuit setmanes”.

“Necessitem culminar aquesta etapa, i a partir d’aquí crec que hem d’obrir un debat polític a aquesta càmera per veure com reforcem els mecanismes de coordinació entre els diferents nivells de l’administració”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona