Política

Crítiques de corrupció contra Ayuso per l’estrany cas del pis on ha passat el confinament

Madrid atribueix a un error l’adjudicació per més de 500.000 euros a la cadena propietària

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha assegurat que si es demostra que s’està pagant amb diners públics l’aparthotel on s’ha allotjat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant el confinament, tenim “un nou cas de corrupció”. La polèmica s’ha fet pública després que es conegués l’estància d’Ayuso en un pis de luxe de la cadena Room Mate després de donar positiu per la covid-19. Segons recullen diversos mitjans, la cadena hotelera va dir que seria Ayuso qui pagaria la factura de 80 euros per dia però aquest dimarts la Comunitat de Madrid va publicar al seu portal de contractació l’adjudicació per valor de 565.749 euros a aquesta empresa per dos hotels cedits durant l’emergència sanitària.

La comunitat, però, va corregir ahir mateix la informació atribuint-ho a un error. Finalment, el document es va modificar per atribuir el contracte a la Coordinadora del Tercer Sector per 240.44357 euros amb la finalitat d’adaptar les habitacions i la contractació de personal assistencial.

Un aparthotel i múltiples incògnites. Aquest dimarts es va fer públic que la presidenta de la Comunitat de Madrid s’allotja, des que li van detectar la covid-19 el 16 de març, en un apartament propietat de l’empresa Room Mate. La mateixa Ayuso va explicar, com recullen diversos mitjans, que havia decidit traslladar-se en un altre espai per poder treballar durant la quarantena.

Inicialment, va dir que les despeses –que, segons Vanity Fair, costaria uns 200 euros al dia- eren gentilesa de l’empresa propietària i després que pagaria de la seva butxaca l’import. Després la cadena hotelera va assegurar que seria Ayuso qui pagaria la factura de, finalment, 80 euros diaris.

La polèmica s’ha encès aquest dimarts quan la Comunitat de Madrid va publicar al seu portar de contractació l’adjudicació per valor de més de 560.000 euros a aquests empresa per l’explotació de dos hotels cedits durant l’emergència sanitària per a persones grans sense coronavirus.

L’organisme va modificar la informació unes hores després al•legant un error la publicació i atribuint el contracte a la Coordinadora del Tercer Sector per 240.44357 euros. En un comunicat a les xarxes socials, però, han assegurat que no els han pagat res, que ho estan avançant tot i que “no percebrem ni de llum cap de les quantitats que s’han reflectit als contractes”.

El vicepresident de la comunitat, Ignacio Aguado, ha assegurat també que pot “garantir” que “ni un euro –públic- s’ha destinat a sufragar aquestes despeses” i ha dit que la cadena d’hotels “no ha cobrat res pels hotels que ha cedit de manera altruista”.

El cas arriba al Congrés

Les reaccions no s’han fet esperar i el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ja ha criticat la situació al ple del Congrés d’aquest dimecres i ha assegurat que si es demostra que l’allotjament s’ha pagat amb diners de les arques públiques, estaríem davant “d’un nou cas de corrupció”. . “És molt greu que la senyora Ayuso sigui notícia no per viure en apartament de luxe, que te dret a viure on vulgui, però que s’ho pagui ella”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona