Política

Asens celebra que Ciutadans hagi entès que “estem en un moment crucial”

Creu que amb el pacte amb PSOE per allargar l’estat d’alarma els taronges “s’equiparen als partits de dreta europeus”

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha celebrat aquest dimarts que Ciutadans hagi entès que “estem en un moment crucial”, després que el partit liderat per Inés Arrimadas hagi arribat a un pacte amb el PSOE per prorrogar quinze dies més l’estat d’alarma per la crisi de la Covid-19.

Asens ha subratllat que atès el context excepcional “no es pot rebutjar l’ajuda vingui d’on vingui”, i ha indicat a la resta de partits que cal “operar en una lògica diferent de la d’abans de la pandèmia”. Per això ha manifestat que pactant amb els socialistes Cs “s’homologa a la resta de partits de dretes europeus”.

Asens ha subratllat, però, que el pacte se circumscriu a l’estat d’alarma, i que l’acord de govern de Podem i PSOE és “incompatible” amb Cs.

Sobre el fet que Ciutadans ha pactat amb PSOE que la pròrroga de l’estat d’alarma sigui de quinze dies, i no d’un mes com el govern espanyol proposava en un principi, Asens ha assegurat que la seva formació ho veu de manera positiva. “Ens sembla bé haver d’anar a donar explicacions al Congrés en quinze dies”, ha dit.

Precisament, Asens ha volgut posar l’èmfasi en el fet que el pacte PSOE-Cs és exclusivament per a l’estat d’alarma, i per això ha tret credibilitat a l’afirmació dels taronges segons la qual l’acord amb els socialistes ha estat condicionat a un bloqueig de la taula de diàleg entre el govern espanyol i el català per resoldre el conflicte sobre l’encaix de Catalunya.

En tot cas, el portaveu d’En Comú Podem ha volgut recordar que “el diàleg és compromís del govern i de les formacions que li donen suport”, i ha donat per fet que un cop superada l’emergència sanitària la taula de diàleg es reprendrà “en el punt on es va deixar”.

D’altra banda, Asens també ha confiat que sigui possible arribar a un acord amb ERC perquè els republicans s’abstinguin o votin a favor de la nova pròrroga de l’estat d’alarma, després que fa quinze dies hi votessin en contra. “Si ens vam posar d’acord fa dos anys per treure el PP del govern, com no ho hem de poder fer en una situació excepcional com aquesta”, ha reflexionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries