Política

Aznar: “Estem en mans d’un irresponsable acompanyat de chavistes, comunistes i separatistes”

L’expresident del PP acusa el govern de Pedro Sánchez de pactar la derogació de la reforma laboral amb els “hereus d’ETA”

Dona suport a les manifestacions de la dreta però crida a evitar “qualsevol esclat de violència”

L’expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha carregat aquest dijous contra l’executiu de Pedro Sánchez, a qui ha acusat de pactar la derogació de la reforma laboral del PP amb “els hereus d’ETA”, en referència a EH Bildu. En una entrevista a la COPE, Aznar ha denunciat que

A parer seu, l’estat d’alarma és en realitat un “estat d’excepció” perquè considera que s’han suspès els drets. Segons ell, és tracta d’un “estat de màxim risc des del punt de vista de les llibertats democràtiques i l’economia”.

Aznar ha advertit que des del punt de vista econòmic i social s’apropa “una situació extraordinàriament perillosa” . “Espanya viu un desastre i la nostra situació és enormement vulnerable”, ha avisat. És per això que ha insistit que si no es troben les fórmules polítiques adequades, “ens costarà molt tirar endavant”.

L’exdirigent popular ha defensat que seria desitjable “un gran acord polític entre les principals forces” polítiques estatals basat en la Constitució i la Unió Europea. Aznar creu que “no som conscients del dany que patirà Espanya” i “tot el que vivim és un exercici d’irresponsabilitat continua”.

En aquest context, ha criticat el suport de Ciutadans (Cs) a la pròrroga de l’estat d’alarma i també que el govern de l’Estat pacti “amb els hereus d’ETA, que formen part de la majoria del govern”, la derogació de la reforma laboral que va impulsar el seu partit el 2012. “El traspàs de línies vermelles de la sensatesa és de tal magnitud que les conseqüències són greus”, ha alertat. Segons ell, “estem en mans d’un irresponsable acompanyat de chavistes, comunistes i separatistes” i, per aquest motiu, considera que “la sortida d’aquesta situació és molt complicada”.


El president de la FAES ha donat suport a les manifestacions de la dreta contra la gestió del govern de la crisi del coronavirus. Aznar ha recordat que “les persones són lliures de manifestar-se perquè Espanya encara és un país lliure”. No obstant això, ha cridat a “evitar qualsevol esclat de violència”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia