Política

Torra: “Volem solucions”

El president de la Generalitat trasllada a Pedro Sánchez que Catalunya “ha d’exercir el seu dret a autodeterminació”

Quim Torra reitera que no donarà suport a les pròrrogues de l’estat d’alarma si no recupera les competències

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat aquest diumenge que ha traslladat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que Catalunya “ha d’exercir el seu dret a autodeterminació” i li ha reiterat que fins que no recuperi les competències es posicionarà en contra de més pròrrogues a l’estat d’alarma.

“Ara, volem solucions”, ha subratllat el president de la Generalitat, després de destacar algunes d’aquestes 40 mesures, com la necessitat del pagament del “deute històric” de l’Estat per la disposició addicional tercera de l’Estatut, per al finançament dels Mossos i la llei de dependència, entre d’altres; l’abonament de 4.000 milions d’euros de costos extres en l’àmbit sanitari o allargar els terminis dels ERTO.

En un fil a Twitter , Torra també ha insistit en la necessitat de pagar les prestacions corresponents a aquests expedients de regulació temporal d’ocupació i que s’augmenti el topall de dèficit del 0,2% del dèficit, que ha definit com a “absolutament ridícul”.

També reclama la suspensió d’impostos i quotes a autònoms i empreses amb ajudes a fons perduts, posar a disposició dels ajuntaments els romanents i superàvits, recuperar els 215 milions d’euros “escapçats” per a polítiques d’ocupació i la regularització de les persones en els campanyes al camp i ajudes de vivers i del vi.

Pel que fa a “l’emergència cultural”, Torra ha defensat que “cal acabar amb el dèficit de l’Estat en aportacions als equipaments culturals catalanes” pel que ha proposat “mesures de protecció d’artistes, músics i actors”.

A més, en l’àmbit del transport, Torra avisa que a 31 de desembre el sobrecost serà d’uns 500 milions d’euros per l’impacte de la pandèmia, mentre que en el de l’habitatge reclama ajuts al pagament del lloguer.

Torra, que ahir a la nit ja va anunciar aquestes peticions en una declaració institucional emesa per TV3, no ha informat però sobre quina ha estat la resposta que ha rebut.

“Cal actuar de manera urgent i executiva, però necessitem certeses sobre recursos que se’ns deuen i decisions que cal prendre”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona