Política

Neteja preceptiva

Prenen la temperatura als regidors de Lloret, que participen en el ple amb mascareta i gel

Després del ple telemàtic del 9 d’abril, la sala de plens de l’ajuntament de Lloret va recuperar ahir a la tarda la normalitat, a mitges. Hi va haver sessió ordinària amb els vint-i-un regidors presents, però amb moltes mesures de seguretat. Tots els edils duien mascareta i només se la treien a l’hora de parlar. A més, personal de l’Ajuntament va prendre la temperatura a la majoria de participants, que no van tenir cap contratemps per intervenir en la sessió.

L’alcalde, Jaume Dulsat (Junts), va demanar als regidors que cada cop que intervinguessin netegessin el seu entorn més proper amb gel i un drap. En més d’una ocasió, els portaveus van cedir la seva plaça a la taula presidencial a un company de grup, però abans havien hagut de fregar-la. En altres ocasions, els regidors van intervenir des del faristol de la sala i, acabada la intervenció, havien de fer “la neteja preceptiva”, en paraules de l’alcalde.

La sessió va donar compte d’alguns tràmits recents, com ara la possibilitat que els bars, cafeteries i restaurants ampliïn fins a un 100% l’espai exterior. A més, per acord dels vint-i-un regidors, l’Ajuntament bonificarà un 50% la taxa d’ocupació de via pública. El descompte serà del 75% si algun responsable vol ampliar la terrassa i el consistori no li ho ha autoritzat.

Papers i informes

Va ser el primer ple després del canvi de papers en l’equip de govern. Junts manté la confiança en els quatre regidors no adscrits, que van deixar el PSC al març, i ERC (3 edils) és ara el nou soci mentre que Francisco Pastor (PSC), antic primer tinent d’alcalde i expulsat per Dulsat. Pastor va queixar-se que el batlle dona més atribucions del que toca als no adscrits i va dir que demanaria un informe al secretari. “Els informes, els demano jo, si ho considero oportú”, va dir Dulsat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid