Política

Concentracions a diverses poblacions catalanes defensant “la vida abans que el capital”

Els Mossos identifiquen dues persones, una a Lleida i l’altra a Barcelona

Les manifestacions reuneixen centenars de persones amb mascaretes i repectant la distància de seguretat

Desenes de persones s’han concentrat aquest dimarts al vespre a la plaça de la Vila de Gràcia, a Barcelona, per defensar que “la vida va abans que el capital”. Amb aquest lema, sota el qual ja es van celebrar mobilitzacions la setmana passada convocades per diversos col·lectius, es volen exigir “mesures que posin per davant les persones abans que els beneficis”, defensant els serveis públics i redistribuint la riquesa. Aquestes manifestacions es preveu repetir-les cada dimarts.

A diferència de la setmana passada, quan la protesta en aquest barri va acabar amb una detinguda pels Mossos d’Esquadra, no hi ha hagut incidents. Els manifestants han vestit mascareta durant tota l’estona, han mantingut la distància entre ells i cadascú ha sostingut una pancarta individual. La Bàrbara, d’Endavant Osan –ha demanat no ser identificada amb el cognom–, ha denunciat la identificació d’un participant en la protesta, tot i que ha admès que “el dispositiu policial no ha estat tan desmesurada com la setmana passada”. “S’està posant el dret de manifestació en qüestió amb l’excusa de l’estat d’alarma, quan els feixistes surten quan els dóna la gana? Ens agradaria que la resposta fos negativa però veiem que no és així”, ha lamentat.

Els manifestants –entre els quals hi havia el diputat de la CUP Carles Riera i l’activista Roger Español– han desplegat pancartes individuals on es llegien missatges com ara ‘Garantim la universalitat dels serveis públics’, ‘Nacionalització dels serveis estratègics’, o ‘Contra la recentralització de l’Estat, independència per canviar-ho tot’.

També a Manresa, una setantena de persones s’han concentrat per exigir que la crisi de la Covid-19 “la paguin els rics”. La protesta, impulsada a la capital del Bages pel col·lectiu ‘No la pagarem les de sempre!’, és una de les primeres concentracions celebrades a la capital del Bages d’ençà que es va declarar l’estat d’alarma i s’ha fet amb els participants, mantenint distàncies, i amb tots ells amb mascaretes.

A Tarragona, més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts a la tarda en el marc de la convocatòria. Els assistents, distanciats entre ells i amb mascareta, han exhibit diverses pancartes en les quals es podien llegir lemes com ‘Posem la vida al centre’, ‘Recuperem els carrers’, ‘Per uns serveis públics 100%’ o ‘Papers per tothom’.

També s’han mostrat estelades, llaços grocs i cartells per la llibertat dels presos polítics. Durant l’acció, que ha durat uns 20 minuts, s’ha llegit un manifest i s’han cantat els Segadors. La concentració es repetirà cada dimarts a les vuit del vespre davant l’estàtua dels Despullats, a la Rambla Nova.

A Lleida, els Mossos d’Esquadra han identificat el noi que ha llegit el manifest perquè la concentració no estava comunicada. El jove considera injust” que se’ls “criminalitzi” per defensar els serveis públics, quan compleixen amb les mesures de seguretat, mentre no fan res als que es manifesten amb la bandera d’Espanya sense prendre cap precaució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom