Política

MAURICI JIMÉNEZ

ALCALDE DE CASTELL-PLATJA D’ARO I S’AGARÓ

“Un estiu difícil, però potser no catastròfic”

L’alcalde admet que no serà un bon any a la costa, però espera que al juny continuïn recuperant reserves de l’estranger

A banda d’un pla econòmic ambiciós, han acordat més espai per als vianants a l’eix comercial

Pla econòmic i social
El tripartit del PSC, ERC i els comuns a Castell-Platja d’Aro i s’Agaró no ha descuidat el potent sector empresarial del municipi, dins del pla de 50 accions consensuades amb els altres grups del consistori, per un import total de 4,3 milions. Que els negocis rutllin implica uns quants centenars, si no milers, de llocs de treball. Però no descuiden les mesures socials, com ara ajuts per a lloguer, tributs, aliments, beques, i garantir casals d’estiu i l’escola bressol deficitària per a qui pugui treballar.

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro valora el pla econòmic aprovat pel ple aquesta setmana i l’inici de la temporada d’estiu.

Dilluns [avui] s’enceta la fase 2 a la regió sanitària i les platges centraran l’atenció de veïns i visitants. Com ho entomen?
Amb tranquil·litat. Hem patit durant la fase 1, perquè el bany estava prohibit però era fàcil caure en la temptació de banyar-s’hi, però tot i que hi ha hagut alguns casos, s’han resolt amb avisos de la policia. L’embarcació policial continuarà fent control si no es respecten les distàncies, amb advertiments de megafonia. I si amb això no n’hi ha prou, intervindran les patrulles motoritzades. Però de moment hi ha seny.
Dilluns [avui] és festiu a Girona...
El dispositiu hi serà, i començarem a pintar la senyalització dels trams de control i normativa, però preveiem més feina el cap de setmana vinent, del 6 i 7 de juny. I més endavant, ja amb els informadors.
Els informadors de platges són només una de les mesures que afronten amb el pla d’actuació. Ja l’han començat a desplegar?
Són 50 acords, amb un cost conjunt de 4,3 milions d’euros. Moltes de les modificacions d’ordenances, per exempcions, descomptes i alguns ajornaments, encara estan en curs i les començarem a aprovar, majoritàriament, en el ple del juny. Sí que ja hem activat, a més de la contractació del personal, algunes de les subvencions per a negocis, com ara per a l’adaptació de comerços, establiments i hotels a les noves mesures de seguretat i higiene, de 140.000 euros amb un màxim de 1.000 per empresa, a la contractació o perquè apostin pel funcionament digital.
Un altre canvi que han introduït per la crisi sanitària és la pacificació de l’eix comercial de l’avinguda s’Agaró, que serà només per a vianants a les tardes. Ja s’hi han posat?
Hem començat a preparar els aparcaments dissuasius als dos extrems, als Estanys i a tocar de la discoteca Palàdium. Al juny es començarà a instal·lar la senyalització, perquè es comenci a aplicar l’1 de juliol. Però també hem decidit estendre la zona de vianants, a més, al tram més cèntric de l’avinguda Cavall Bernat, fins a la rotonda de les Havaneres, tot i que també hi garantirem el trànsit de veïns, residents i hostes d’hotels. Alhora, estem treballant en altres mesures complementàries per al pas pels carrers de les galeries, com ara les Neptuno o Sant Lluís. Són carrers estrets, i caldrà que la gent hi passi amb mascareta. Ho senyalitzarem i consensuarem amb els negocis afectats, segurament, itineraris unidireccionals pels carrers si hi ha aglomeracions.
Aquesta setmana, Palafrugell ha confirmat que es cancel·la la cantada d’havaneres, per manca d’espai. A la platja gran es plantegen mantenir-la o algun altre espectacle?
També hem descartat la cantada a la platja o les Nits de Jazz. No farem activitats de gran format, però no renunciem a fer-ne de petites, com ara les havaneres de Castell d’Aro o la Urbanització Dalmau, o altres propostes que estem preparant també per a aforaments reduïts.
Com veu la temporada d’estiu, en un municipi que majoritàriament viu d’això?
Difícil, evidentment, però potser menys catastròfica del que inicialment, fa un mes, podíem imaginar. Sembla clar que l’ocupació de les segones residències serà molt alta, fins i tot més que altres anys. I preocupa la pèrdua de turisme estranger, per als hotels, càmpings i allotjaments turístics, i perquè és el que fa més despesa. Però les expectatives de retenir, només, un 30% de reserves de l’exterior, des que s’ha anunciat la reobertura de fronteres al juliol s’ha disparat fins al 50%, i espero que es recuperi més. De moviment, n’hi haurà, perquè la marca Platja d’Aro hi continua sent.
Arribaran a refer la platja del ‘Glòria’ a temps?
Costes hi està actuant per delimitar l’obra que es farà a la tardor. Hi han fet sondejos i estan traient runa, però ens han dit que la previsió és acabar dimecres i tornar a estendre la sorra provisionalment. I dilluns [avui], com a primer dia de fase 2 i festiu, no treballaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona