Política

Torra i ERC es reclamen unitat per fixar un camí conjunt

El líder parlamentari d’ERC urgeix el cap del Govern a traçar una estratègia conjunta sobre la possible inhabilitació i la data de les eleccions

El president recupera l’aposta per fer un referèndum “el més ràpidament possible”

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el líder parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, s’han reclamat mútuament unitat, durant la sessió de control d’aquest dimecres. Sabrià ha urgit Torra a “seure” i “traçar una estratègia conjunta” per “donar resposta” a la “intromissió judicial” del Suprem, davant la possible inhabilitació del president del Govern. El diputat republicà ha advertit que “la unitat no es proclama, s’exerceix”, i ha preguntat a Torra “per què costa tant” fer passes “junts”, en una nova petició d’ERC per acordar la data de les eleccions. A la rèplica, Torra ha recuperat la seva aposta per celebrar un referèndum “el més ràpidament possible”, que ja va proposar com a reacció a la sentència de l’1-O: “La mantinc, jo sóc aquí”.

“Hem de seure i traçar una estratègia conjunta per donar resposta a una nova intromissió judicial a les decisions polítiques de Catalunya”, ha dit Sabrià en referència a la sentència del Suprem que podria inhabilitar Torra. “No podem parlar i prou d’unitat i deixar-la en proclames al vent, calen passos reals i junts. Si l’embat ens divideix, ens afeblim. I els rivals ho saben”, ha afegit el president del grup parlamentari d’ERC.

Sabrià ha urgit Torra a traçar una “estratègia conjunta de l’independentisme” i a “decidir conjuntament” com avançar. “La unitat no es proclama, s’exerceix des de la pluralitat ideològica”. El diputat republicà ha anat més enllà i ha preguntat a Torra “per què costa tant”. “President, com ho fem? Fixem un camí conjunt”.

Torra ha respost que, després de la sentència de l’1-O, ja va proposar al Parlament tornar a passar per les urnes per fer un referèndum: “Jo sóc allà. Hi és tota la cambra? És la pregunta”, ha insistit. El president del Govern ha recordat que la cambra va votar a favor d’una resolució que apostava per aconseguir un “gran acord polític” per exercir l’autodeterminació “el més ràpidament possible”.

En aquesta línia, Torra ha reiterat que ell encara se situa en aquest escenari: “Jo mantinc la proposta. Com ens posem d’acord? Hem de seguir avançant, sempre”, ha conclòs el president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona