Política

Una jutgessa avala el tercer grau dels presos polítics

Aprova les sortides amb el 100.2 de l’exconseller Romeva

El jutge de Forcadell porta el seu cas al Suprem

La titular del jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya afirma que el Tribunal Suprem “no va fixar en la condemna” que els presos polítics “hagin de complir la meitat de la pena per obtenir el tercer grau penitenciari” perquè “no va imposar-los cap mesura de seguretat.” La magistrada ho manifesta en la resolució en què aprova la flexibilització del règim penitenciari per a l’exconseller Raül Romeva, amb sortides a l’exterior de la presó de Lledoners per fer tasques de voluntariat, a través de l’article 100.2, com ja va aprovar el febrer passat la junta de tractament.

L’explícita afirmació de la magistrada arriba quan falten pocs dies (el 9 de juliol) perquè es compleixin els sis mesos perquè les juntes de tractament de les presons revisin la classificació dels presos polítics, com fixa la llei, i alguns podrien ser classificats com a tercer grau (només anar a dormir al penal), que primer hauria d’aprovar el departament de Justícia i després el jutge de vigilància penitenciaria a qui correspongui cada penal, i en darrer terme, si es presenta recurs, al tribunal sentenciador, el Suprem.

En la resolució, la magistrada Maria Jesús Arnau torna a ser contundent contra el posicionament de la fiscalia perquè manté la seva oposició frontal a qualsevol permís o millora del règim penitenciari de tots els polítics catalans. “L’informe de la fiscalia té contradiccions i confusions”, sosté la jutgessa, que li retreu que “vulgui obtenir en fase penitenciària el que no va assolir en la condemna”. És a dir, que no obtinguin permisos fins a complir la meitat de la pena.

Permís per a Cuixart

D’altra banda, el gabinet de premsa del TSJC va confirmar ahir que el jutge de vigilància penitenciària 3, José Ignacio Félez, que va aprovar el permís de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, ha presentat el recurs de la fiscalia al Suprem, malgrat que el competent seria una audiència provincial. Finalment, la jutgessa de vigilància 5 de Catalunya també ha aprovat el permís de sis dies sol·licitat pel president d’Òmnium, Jordi Cuixart, davant “la seva evolució favorable” i l’oposició del fiscal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona