Política

El Suprem revisarà un recurs contra les sortides de Forcadell de Mas d’Enric per fer voluntariat i cuidar la mare

El jutjat de vigilància penitenciària de Lleida remet a l’alt tribunal espanyol el recurs presentat per la fiscalia

El Tribunal Suprem revisarà un recurs d’apel·lació de la fiscalia contra les sortides de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell de la presó de Mas d’Enric per fer voluntariat i cuidar de la seva mare. Ho farà perquè el jutjat de vigilància penitenciària de Lleida ha remès a l’alt tribunal aquest recurs contra l’aval judicial a aplicar a Forcadell l’article 100.2 del règim penitenciari.

En aquesta resolució, el jutge va determinar que el recurs seria revisat per l’òrgan sentenciador, tot i que la fiscalia el va presentar a l’Audiència de Tarragona. De fet, un altre jutjat de vigilància penitenciària, el que es fa càrrec dels presos de Lledoners, sosté que els recursos d’apel·lació s’han de presentar a l’audiència provincial.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat de vigilància penitenciària va remetre el recurs d’apel·lació al Suprem d’acord amb el seu pronunciament recollit en la seva resolució judicial, i que en aquests moments el magistrat no té comunicació oficial que el Tribunal Suprem hagi rebut encara el recurs.

El recurs d’apel·lació presentat per la fiscalia és contra l’aval del 100.2 a Forcadell quan estava a la presó de Mas d’Enric. Aquests mesures, però, van decaure quan l’expresidenta del Parlament va ser trasllada a la presó de dones de Wad Ras, a Barcelona. La Junta de Tractament d’aquest centre va prendre un nou acord per a l’aplicació a Forcadell del 100.2 que va substituir el de la presó tarragonina.

Un altre jutjat de vigilància penitència, el número 5, que s’encarrega dels presos de la causa de l’1-O que estan a la presó de Lledoners, sosté que els recursos han de recaure en el seu cas a l’Audiència de Barcelona, ja que no es modifica la classificació del pres. Ho diu en una resolució d’aquest mateix dimarts en què avala l’aplicació del 100.2 a l’exconseller Raül Romeva.

Segons recull la magistrada en aquesta interlocutòria, “el coneixement del posterior recurs d’apel·lació que es formuli en el seu cas contra la resolució que dicti aquesta jutjadora recaurà en l’Audiència Provincial de Barcelona”, i cita que es fa així “de conformitat amb el que es disposa en l’apartat tercer de la Disposició Addicional Cinquena de la Llei Orgànica del Poder Judicial”. I afegeix que aquest és un “criteri pacífic fins a la data”. I afegeix que la fiscalia també ho entén així, segons es desprèn d’un recurs d’apel·lació presentat contra una altra resolució de la mateixa jutgessa en relació a un altre pres de la mateixa causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona