Política

El Tribunal Suprem confirma la condemna de sis mesos de presó a un grup de rap per enaltiment del terrorisme

El tribunal considera que La Insurgencia exalça els GRAPO en les seves cançons

La sentència té el vot discrepant d’un magistrat que no veu que s'hagi incitat a cometre actes terroristes

El Tribunal Suprem (TS) espanyol ha confirmat la condemna de sis mesos de presó als 12 membres del grup de rap La Insurgencia per un delicte d'enaltiment del terrorisme, ja que considera que en les seves cançons exalcen els GRAPO i els seus integrants. 
L'alt tribunal ha desestimat els recursos dels condemnats amb l’argument que el contingut de les lletres de les cançons suposen la "difusió de missatges que justifiquen la violència i expressen simpatia enfront de l'eliminació física del dissident, inciten a la violència per mitjà del record de persones relacionades amb activitats terroristes i enalteixen conductes que han causat un greu dany al país i a moltes víctimes del terrorisme". Un dels cinc magistrats ha emès un vot particular discrepant.
El Suprem ratifica així la decisió de la sala d'apel·lació de l'Audiència Nacional, que va rebaixar a sis mesos la pena de dos anys de presó imposada inicialment per la pròpia audiència.

"Els fets provats no suposen una crítica, ni una opinió, ni un ús democràtic de les xarxes socials", sinó un "enaltiment de conductes violentes i busquen reforçar l'ideari dels que van portar a terme actes terroristes", continuen els magistrats.

Segons el Suprem, no està prohibit l'elogi o la defensa d'idees o doctrines per més que aquestes s'allunyin o fins i tot posin en qüestió el marc constitucional. "Es tracta de quelcom tan senzill com perseguir l'exaltació dels mètodes terroristes, radicalment il·legítims des de qualsevol perspectiva constitucional", insisteix l'alt tribunal.

Un dels magistrats ha signat un vot participar discrepant perquè considera que no ha quedat justificat que s'hagi produït una efectiva incitació a la comissió d'actes terroristes tot i que fos de manera indirecta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia