Política

El PP votarà sí al decret de la “nova normalitat”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, defensa el text a la cambra, que amb el suport dels populars s’assegura la convalidació

Seguiu el ple en directe al digital

El Congrés dels Diputats debat aquest migdia l’anomenat decret de la “nova normalitat”, que estableix les mesures que han de regir després del confinament per la pandèmia de coronavirus.

El text ja està en vigor però ha de superar el tràmit de la convalidació o derogació al ple d’aquest dijous, que podeu seguir en directe al digital.

Amb el debat ja en marxa ha transcendit que el PP ha decidit finalment votar-hi a favor, amb la qual cosa el decret s’assegura la validació.

Les mesures del govern espanyol ja tenien confirmat el suport de 171 diputats (PSOE, 120; UnidEs Podems, 35; Cs, 10; I PNV, 6; Más País, 2, I Coalición Canaria, 1). ERC i Vox ja havien avançat que hi votarien en contra i quedava per veure què farà el PP.

Els populars va apostar en un principi pel no, però s’han inclinat finalment pel després de les converses que han mantingut Ana Pastor i el propi Illa els últims dies.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha estat l’encarregat de presentar les mesures del decret al Congrés, que inclouen l’ús obligatori de mascaretes en espais tancats i també en oberts quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres; el desenvolupament de plans de contingència front a possibles rebrots, o el reforç de l’atenció primària, entre altres.

En la seva intervenció al plenari, Illa ha defensat la necessitat del decret perquè “el perill continua aquí” i cal mantenir totes les precaucions per contenir l’epidèmia de coronavirus.

El titular de Sanitat ha qualificat de “positiu” que el decret es pugui millorar amb aportacions dels grups si –com és previsible– s’aprova que es tramiti com a projecte de llei, tot i que ha demanat que si és així, es faci en el menor temps possible. “La societat mereix que siguem capaços d’un ampli acord”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona