Política

Els crítics amb Bonvehí volen una consulta vinculant perquè la militància triï entre la proposta dels presos i l’oficial

El sector de Nogueras critica que la direcció rebutgi el trànsit cap a JxCat tot i el mandat del Consell Nacional

El sector de la direcció del PDeCAT crític amb el seu president, David Bonvehí, vol forçar una consulta vinculant als associats perquè triïn entre la proposta dels presos i l’aposta oficial de l’executiva.

Tal com han explicat a l’ACN fonts de l’entorn arrenglerat amb Carles Puigdemont –liderat per la vicepresidenta, Míriam Nogueras–, proposen que el Consell Nacional del juliol acordi celebrar una consulta vinculant perquè la militància es decideixi entre la via de Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Lluís Puig, i crear un partit nou, i l’estratègia de Bonvehí que passa per una coalició electoral.

A més, el sector crític també lamenta que la direcció hagi rebutjat el trànsit cap a JxCat tot i el mandat del Consell Nacional.

La direcció del PDeCAT s’ha reunit aquest divendres de 10 a 15 hores de forma extraordinària. Segons fonts coneixedores de la trobada, s’han votat dues propostes: seguir negociant amb la Crida (aprovada per unanimitat), i la proposta dels quatre exconsellers. Aquesta segona votació ha rebut el rebuig majoritari de l’executiva que lidera Bonvehí. Però l’entorn del sector de Nogueras adverteix que la proposta dels presos i Puig és en sintonia amb el mandat del Consell Nacional del desembre de 2019, que va aprovar que el PDeCAT “transités” cap a JxCat.

Segons ha pogut saber l’ACN, sí que hi ha consens a la direcció del PDeCAT perquè el Consell Nacional que s’ha de celebrar al juliol forci una consulta vinculant per decidir el futur del partit. On no hi ha acord, encara, és sobre què s’ha de preguntar als associats.

La direcció ha rebutjat a la reunió d’avui la proposta dels presos del partit. Després de cinc hores de reunió, l’executiva reunida de forma extraordinària ha emplaçat Bonvehí a seguir negociant amb la Crida. El partit, que es nega a dissoldre’s, es dona així més temps per mantenir les converses sobre l’encaix amb JxCat.

Els quatre exconsellers havien fet arribar la seva proposta de convocar una assemblea constituent dels electes de JxCat i que, passats sis mesos de la creació i la consolidació del nou partit, el PDeCAT debati si es manté o bé es dissol en la nova formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona