Política

Pedro Sánchez critica “l’egoisme localista” dels governs nacionalistes durant la gestió de la covid-19

El president espanyol demana unitat al PP per fer front a la recuperació: “L’enemic no soc jo”

Pedro Sánchez ha retret a governs nacionalistes de les comunitats autònomes que hagin caigut en un “egoisme localista” durant la gestió de la crisi de la covid-19: “Han plantejat que hem recentralitzat competències i no és així”.

El president espanyol ha defensat la seva gestió durant els mesos més durs de la pandèmia i assegura que la seva voluntat ha estat treballar en “cogovernança” per evitar que “cadascú anés pel seu compte”.

Durant un acte polític a Donosti per la campanya de les eleccions basques, Sánchez també ha demanat suport al PP per fer front a la recuperació. “L’enemic de la dreta no soc jo”, ha etzibat. Amb tot, entén que els populars no vulguin donar suport al govern i reclama “que com a mínim no molestin”.

De visita a Euskadi, Sánchez ha reivindicat la seva obra al cap davant del govern espanyol durant la crisi de la covid-19 i lamenta no haver tingut tot el suport que voldria del principal partit de la oposició o de determinats presidents autonòmics, com en el cas de Catalunya, on es va acusar Sánchez d’invasió competencial.

“La pandèmia no entén de fronteres ni d’ideologies i les institucions no volen ocupar l’espai d’unes altres”, ha respost Sánchez.

El president espanyol defensa que les comunitats han continuat “gestionant” la sanitat i que el paper del govern espanyol ha estat només de “coordinació”. La força, diu, la dona la “unió” de totes les institucions.

També ha parlat d’unió i d’unitat al referir-se al paper del PP, a qui retreu que hagi treballat amb “perseverança” utilitzant el virus per intentar fer caure el govern. Sánchez assegura que la formació de Pablo Casado s’equivoca d’enemic i recorda als populars que cal fer front a les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques de la pandèmia des de la unitat.

“Com el seu full de ruta contra el govern d’Espanya ha fracassat els demano unitat per poder recuperar el camí del creixement i de generació de llocs de treball”, demana Sánchez al PP.

Tot i això, el president espanyol és conscient que els populars “no volen” donar suport al govern espanyol i reclama que almenys no dificultin el seu camí, especialment a Europa.

En aquest sentit, Sánchez avisa que ara vindran “setmanes complexes” de negociació a Brussel·les per intentar posar d’acord els interessos de tots els països de la Unió Europea amb l’objectiu de donar una resposta “comú i conjunta” a la crisi des del punt de vista social i econòmic.

En l’apartat d’aplaudiments, Sánchez ha reconegut a la societat espanyola que s’hagi “autoimposat” les restriccions de les autoritats sanitàries i hagi “renunciat a drets fonamentals” per protegir-se del virus durant els darrers mesos. Ara, diu, cal gaudir de la nova normalitat però sense relaxar-se: “Hem d’aprendre a viure amb el virus”.

El president espanyol assegura que els sistemes de salut “estan funcionant” i s’estan detectant de manera precoç alguns rebrots i demana a la ciutadania “no abaixar la guàrdia” per tal d’evitar que el virus es torni a propagar amb virulència: “Hem d’aprendre del que ha succeït per ser més resistents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra en la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona