Política

Iran emet una ordre d’arrest contra Trump per l’assassinat del general Soleimaní

Les autoritats iranianes requereixen a la Interpol que activi una alerta vermella per trobar el president nord-americà i 35 persones més

La fiscalia de Teheran assegura que vol perseguir el cap d'estat nord-americà fins i tot després que acabi el seu mandat

La fiscalia iraniana ha anunciat aquest dilluns que ha emès una ordre d’arrest, de la qual ha notificat a Interpol, contra el president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Donald Trump, i 35 persones més per l’assassinat al gener de l’influent general de la Guàrdia Revolucionària Qasem Soleimaní.

El fiscal de Teheran, Alí Alqasimehr, ha explicat que aquests 36 “responsables polítics i militars d’Estats Units i també d’altres països van estar involucrats en l’assassinat del general Soleimaní”.

“S’ha emès una ordre d’arrest i s’ha requerit a la policia internacional que activi una alerta vermella”, ha precisat Alqasimehr, segons l’agència oficial IRNA.

Una notificació vermella d’Interpol, el més alt nivell d’alerta, suposa una sol·licitud a les forces de l’ordre de tot el món per localitzar i detenir provisionalment a una persona en espera d’extradició, lliurament o acció judicial similar.

L’acusació contra aquests 36  individus, inclòs Trump,  és per “assassinat” i “acte terrorista”, segons ha detallat el fiscal.

Alqasimehr, que només ha revelat la identitat del president nord-americà, ha afirmat que Iran perseguirà que se’l jutgi fins i tot després que acabi el seu mandat com a president.

El comandant de la Força Quds de la Guàrdia Revolucionària iraniana Qasem Soleimaní va morir en un bombarder selectiu d’Estats Units el 3 de gener a Bagdad. En l’atac també va perdre la vida el número 2 de la milícia iraquiana Multitud Popular i el cap de Kata’ib Hizbulá, Abu Mahdi al Mohandes.

La setmana posterior Iran va atacar amb míssils una base militar amb presència de solsats nord-americans a l’Iraq, fet que va estar a punt de derivar en un conflicte directe entre Teheran i Washington.

A mitjan febrer, el cap del Poder Judicial d’Iran, Ebrahim Raisí, ja va avançar que treballaven amb l’Iraq per portar a instàncies judicials internacionals l’assassinat de Soleimaní.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona