Política

L’oposició acusa Torra de criticar massa i actuar poc

El PSC comparteix la necessitat de més recursos però li demana que no tibi la corda per no generar frustracions

“Autocomplaent”, “poc exigent”, “insolidari”. L’oposició va carregar contra el discurs del president Torra durant el ple monogràfic de la Covid-19 i el va acusar d’atiar “la confrontació política” malgrat suportar la pitjor crisi sanitària. El president del PSC-Units al Parlament, Miquel Iceta, si bé es va mostrar disposat a ajudar en la reclamació de més recursos per a Catalunya per afrontar la reconstrucció, també va avisar el president de la Generalitat. “Seria un error situar unes expectatives impossibles que justifiquessin un procés de reivindicació i frustració permanents”, va indicar. Iceta també va retreure al govern manca de lleialtat. “Ha semblat que volia aprofitar la crisi per fer avançar una agenda política pròpia d’un projecte independentista”, va afegir-hi.

Quan a la falta de recursos i la despesa de 30.000 milions d’euros que va assenyalar Torra, tant el PSC com el PP van suggerir a l’executiu català que faci un esforç per decidir com prioritza els serveis de les persones. “La reclamació sempre serà més potent si hi ha prèviament aquest esforç d’autoexigència”, va remarcar Iceta, que es va mostrar disposat a ajudar, ja que una reclamació de més recursos no els és aliena. Catalunya en Comú Podem va posar el focus en la necessitat que el president convoqui eleccions perquè la ciutadania pugui decidir si s’afronta la reconstrucció “amb la via Torra i Puigdemont” o amb una d’alternativa catalanista i d’esquerres. Albiach també va ser crítica amb l’actuació de les conselleries, especialment pel paper d’ERC al capdavant de Salut, Afers Socials i Família o Educació. Els comuns van repartir les crítiques cap als republicans i també cap als seus socis al govern espanyol, els socialistes. Al PSC, li va reclamar valentia –també a la resta de forces progressistes– per aprovar la taxa Covid en l’àmbit de tot l’Estat. “Demanem al partit socialista que deixi de mirar Ciutadans i a ERC que deixi de mirar JxCat. No mirin enquestes, mirin el país”, va reblar. Els republicans, al seu torn, però, van qualificar “d’absurd” que l’oposició exigeixi més a un govern que no disposa ni de recursos ni de competències que no pas a l’executiu que és el que té la clau de la caixa i l’execució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona