Política

El PDeCAT manté “canals oberts” malgrat l’altre part “doni per liquidat” el diàleg impulsant un nou partit

Marc Solsona reivindica que la marca JxCat no és possible sense el PDeCAT: “Nosaltres som JxCat”

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha considerat que l’aparició d’un manifest fundacional d’un nou partit enmig de les negociacions per una confluència “es pot entendre que una de les parts dona per liquidat” el diàleg.

Tot i així, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha afegit que el president del PDeCAT, David Bonvehí, manté els “canals oberts” per continuar parlant i intentar la confluència. Solsona reclama que es parli de projecte ideològic i no encallar-se en el nom “quan tothom sap qui en pot fer ús i qui no”.

“JxCat sense el PDeCAT no és possible. Nosaltres som JxCat”, ha reblat. Així mateix, ha avisat que les persones que se’n vagin al nou partit de Puigdemont, s’hauran de donar de baixa del PDeCAT.

Després que aquest dijous l’expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, hagi impulsat la creació d’una nova organització política, el PDeCAT insisteix en descartar la dissolució. Segons Solsona, la suma es fa sumant i no “eliminant un dels actors”.

Preguntat per quines són les discrepàncies que fan impossible un acord sobre la confluència, el portaveu del PDeCAT ha respost que volen que quedi molt clar “el model ideològic i el projecte de país”.

I ha expressat recels pel fet que hi hagi persones, com el president de la Crida, Jordi Sànchez, que s’hagin referit a la nova organització com un partit d’esquerres.

Segons Solsona, els models mixtes han funcionat fins ara “perfectament” i ha demanat “definició” del projecte. “El fàcil seria dir: seguim endavant i cop de peu endavant. Però creiem que és moment de fixar posicions”, ha afegit.

Segons el també alcalde de Mollerussa, “algú ha entès que el camí que es portava fins ara no era el correcte i, de manera decidida, s’està construint un projecte polític”.

“Ho podem intentar tot, ho farem. Però els fets són els que són. Hem de continuar construint i explicant el què representem”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona