Política

El ple assenyala els mossos implicats en l’atac racista

El Parlament va aprovar ahir instar el govern de la Generalitat que suspengui de sou i feina els agents dels Mossos d’Esquadra implicats en una agressió racista al Bages. La resolució va ser aprovada amb els vots a favor d’ERC, els comuns i la CUP, mentre que JxCat, el PSC i el PP es van abstenir i Cs ho va rebutjar. Els anticapitalistes també van proposar la creació d’una comissió d’investigació, que també va resultar aprovada, per analitzar de més a prop els mossos davant actuacions “injustificables” durant la tardor del 2019, en les mobilitzacions postsentència. “Vexacions, humiliacions, cops de porra al cap, lesions per impacte de foam i l’ús de tècniques com ara el carrusel i agressions a periodistes”, enumeren. Els anticapitalistes van criticar “l’auditoria interna” feta pel cos policial, en què lamenten que no es mencionin fets que “no són ni puntuals ni aïllats”.

Interior hi està en contra

Tot i l’aprovació d’aquestes dues resolucions, poques hores després fonts del Departament d’Interior es mostraven contraris a la suspensió perquè no es pot determinar quins van ser els dos mossos autors de les agressions d’una patrulla formada per sis agents. Consideren que no seria “ni just ni proporcional” castigar els sis agents. Aquestes declaracions ja van ser replicades ahir pel Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia, que qualificava de “greu” un possible encobriment dels dos agents culpables, amb la qual cosa considera “proporcional” un castig general. El Departament d’Interior hi va afegir més polèmica en considerar també ahir que és “més que discutible que el Parlament pugui pronunciar-se sobre mesures que afecten treballadors públics”. El ple sí que va tombar la proposta de la CUP de retirar les acusacions contra persones “que han exercit el seu legítim dret a la dissidència política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans