Política

El DOGC publica l’obligatorietat de portar mascareta a l’aire lliure i en espais oberts des d’aquest dijous

L’incompliment de la mesura se sancionarà amb una multa de 100 euros

El Diari Oficial de la Generalitat ( DOGC ) publica aquest dijous l’obligatorietat de portar mascareta tant a l’aire lliure com en espais oberts a partir dels sis anys, tot i que es pugui mantenir la distància de seguretat.

En concret el text estableix que és obligatori “a la via pública, als espais a l’aire lliure i a qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat”.

La resolució, signada per la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d’Interior, Miquel Buch, manté les exempcions per raons personals i de naturalesa de l’activitat ja recollides en el document del passat 18 de juny. L’incompliment se sancionarà amb una multa de 100 euros.

Pel que fa a les exempcions, no serà obligatòria per a les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada pel seu ús o que, per una discapacitat o dependència, no es tingui autonomia per a treure-se-la o bé presentin alteracions de conducta que ho facin inviable.

Tampoc serà obligatori quan es faci exercici físic esportiu a l’aire lliure ni en els supòsits de força major o situació de necessitat. Finalment, també n’exclou l’ús “quan per la pròpia naturalesa de les activitats resulti incompatible”.

D’altra banda, la resolució especifica que correspon als ajuntaments i a la Generalitat les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes i que l’incompliment de les mateixes serà objecte de règim sancionador.

Per argumentar la mesura, el text afirma que la detecció de diversos brots i l’increment de nous casos de persones asimptomàtiques “obliga a reforçar les condicions d’ús de les mesures de protecció i, específicament, l’ús de la mascareta”.

Amb aquesta mesura “més restrictiva” es vol “minimitzar el risc de transmissió comunitària del virus SARS-CoV-2, sense recórrer a altres mesures més dràstiques des del punt de vista d’afectació de les llibertats de les persones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona