Política

Madrenas defensa la gestió de govern en “l’any més complex” de la democràcia

L’alcaldessa de Girona considera que la ciutat no ha quedat desatesa tot i les “tres crisis” que el seu equip ha hagut de gestionar el primer any de mandat

“Ha estat un any extraordinàriament complex, com cap altre en la història de la democràcia.” Amb aquesta valoració començava Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, la roda de premsa de balanç del primer any del mandat, un any especialment marcat per “tres grans crisis” que han condicionat l’acció de govern, però que “no han sigut excusa per continuar gestionant el dia a dia de la ciutat amb eficiència”.

Madrenas va citar les tres “grans crisis” a causa de les quals s’han hagut de prendre “mesures inimaginables”: la sentència del 14 d’octubre “contra els presos polítics” i les posteriors mobilitzacions ciutadanes; el temporal Glòria del gener passat, i, “sobretot”, la crisi sanitària i social ocasionada per la pandèmia de Covid-19.

“A la pràctica hem tingut només cinc mesos amb una certa normalitat”, va assegurar Madrenas, que creu que la resposta donada per l’Ajuntament a aquestes problemàtiques ha estat l’adequada: “Què ha trobat la ciutat? Un govern fiable que ha afrontat aquestes crisis extraordinàries amb responsabilitat i eficàcia [...]. Hem actuat sempre intentant minimitzar tots els riscos, protegint les persones i garantint tots els serveis públics. En tot moment hem estat al costat dels veïns.”

Malgrat les dificultats, Madrenas creu que Girona “no ha quedat desatesa”. “Ningú pot dir que no hem estat al dia a dia de les qüestions de la ciutat”, va subratllar, i va posar com a exemples cent actuacions amb les quals l’equip de govern ha començat “a complir el programa electoral”. L’alcaldessa va explicar que l’Ajuntament ha iniciat projectes d’envergadura aquest any, com ara el pla de mobilitat sostenible, el nou contracte de neteja diària i recollida d’escombraries, el projecte de remunicipalització de l’aigua, el pacte contra la segregació escolar i el pacte local d’habitatge, entre d’altres.

Madrenas va compartir el mèrit d’aquest treball amb els seus companys de l’equip de govern i amb el conjunt del funcionariat municipal: “S’hi han implicat més enllà del que seria obligatori i han demostrat què significa ser un servidor públic.” La batllessa de Girona considera que aquestes crisis han reforçat “els llaços” entre els treballadors de l’Ajuntament i l’equip de govern i han generat un “sentiment de comunitat” a la ciutat.

També va assenyalar que l’Ajuntament s’haurà de preparar per combatre la greu crisi econòmica i social derivada de la pandèmia, amb polítiques per combatre l’atur creixent i per atendre les persones en situacions vulnerables: “Protegir les persones és el pal de paller d’aquest govern.” Madrenas va fer autocrítica en reconèixer lentitud a l’hora de donar resposta als veïns: “L’excessiva burocràcia que ens imposen les lleis estatals ens ha portat a un grau excessiu de tramitació que fa que la solució proposada que volem implementar s’allargui massa.”

Finalment, Madrenas va lamentar les crítiques d’inacció de l’oposició, especialment per part de Guanyem i el PSC: “Sobta que algú pugui dir que som un govern inactiu o que està aturat després de tot el que ha passat aquest any. Fer afirmacions d’aquest tipus respon a la màxima que la realitat no t’espatlli un titular.”

LES FRASES

Hem afrontat les tres crisis més importants que recordem amb responsabilitat, eficàcia i sense amagar el cap sota l’ala
s
Hem actuat intentant minimitzar riscos, protegint les persones i garantint els serveis públics
Marta Madrenas
ALCALDESSA DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul