Política

Jordi Cuixart: “El nostre límit mai més no pot ser ni la presó ni l’exili”

El president d’Òmnium Cultural apareix per primer cop en vídeo coincidint amb els 1.000 dies de presó

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que la repressió “és també una palanca de lluita” i, per tant, “passi el que passi, el nostre límit mai més no pot ser ni la presó ni l’exili”.

És per això que, segons explica el president d’Òmnium: “Seguirem legitimant la lluita no violenta i la desobediència civil com a instruments imprescindibles per transformar la societat, com estem veient que passa arreu del món”.

I hi ha afegit: “També sabem que ni la violència institucional ni la presó segrestaran la mobilització social ni la voluntat democràtica del poble de Catalunya, per dignitat dels 1.000 ferits de l’1 d’Octubre, pels més de 2.500 represaliats i perquè aquesta és la voluntat del conjunt de la societat catalana”.

Jordi Cuixart ho ha dit en la primera intervenció en vídeo des que va ser tancat a la presó, el 16 d’octubre de 2017. De fet, aquesta primera aparició de Cuixart es fa en motiu dels 1.000 dies empresonat.

El president d’Òmnium, que assegura que malgrat la repressió, “no hi ha en mi ni un bri d’odi ni de rancor cap a ningú”, ha reiterat: “Continuarem lluitant incansablement al servei d’aquest país, amb els drets i la cultura com a banderes, fent de la llengua i la cultura catalanes eina d’autoestima col·lectiva i de cohesió social”.

Segons ha augurat, “ho tornarem a fer. I no en tinc cap dubte: ho farem per amor a la vida i a la llibertat. I a l’anhel d’un món millor i una mica més de tothom. Perquè, passi el que passi, sempre ens quedarà el convenciment que l’única lluita que es perd és la que s’abandona”.

De fet, Cuixart concreta que ja ho estem tornant a fer, perquè “seguim exercint drets humans condemnats per l’Estat espanyol, acusant directament la monarquia, símbol dels poders de l’Estat, i denunciant al món sencer la injustícia, la corrupció, la impunitat d’un estat en fallida democràtica, en fallida social i en fallida, també, econòmica”.

En aquesta primera intervenció en vídeo, Cuixart explica que un dels aprenentatges d’aquests 1.000 dies empresonat és que cal “treballar per una cultura que ha de ser valenta i transgressora”.

A més, ha volgut senyalar també que porta 1.000 dies de presó per ser el 10è president d’Òmnium Cultural: “Durant tots aquests mesos, un dels meus objectius ha estat mantenir la serenor i la determinació per sortir de la presó com a president de l’entitat. Per no cedir al xantatge de l’Estat, també per respecte als milers de socis i a la ciutadania en general. L’Estat espanyol no decidirà mai qui és el president d’Òmnium Cultural, perquè ni Franco no va poder acabar amb Òmnium”.

Acció reivindicativa diumenge a Barcelona

Jordi Cuixart va ingressar a la presó, juntament amb Jordi Sànchez, el 16 d’octubre del 2017. Aquest diumenge fa 1.000 dies.

És per això que Òmnium Cultural i l’ANC organitzen aquest diumenge 12 de juliol , a la tarda (18h-21 hores) una acció reivindicativa davant la delegació del govern espanyol a Barcelona (a la cruïlla del carrer Mallorca amb Roger de Llúria).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona