Política

ERC insisteix en la represa de la taula de diàleg

Avisa el govern espanyol que “ja no hi ha excuses” per endarrerir-la i reafirma que caldria fer-la aquest juliol

Un cop celebrades les eleccions basques i gallegues, “ja no hi ha excuses” per endarrerir més la represa de la taula de diàleg entre els governs català i espanyol, advertia ahir a l’executiu del PSOE i Unides Podem la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, en la compareixença posterior a la reunió de l’executiva del partit.

La portaveu republicana confirmava ahir que encara no hi ha cap data fixada per a la reunió bilateral entre ambdós governs i que, per tant, no hi ha hagut cap avenç respecte de la setmana passada, quan la portaveu del govern català, Meritxell Budó, va admetre que no hi havia encara cap data i que ni tan sols els presidents Sánchez i Torra havien tingut un primer contacte per acordar la data.

Sense cap retret, la republicana també va confirmar que el president de la Generalitat encara no ha convocat els partits i entitats per fixar una posició sobre el plantejament català. Els republicans volen que l’executiu del PSOE i Unides Podem doni a conèixer per primer cop la seva proposta política per desbloquejar el conflicte català. Tot i no retreure a Torra que no hagi convocat encara la reunió de partits i entitats catalans, Vilalta deixa clar que l’esforç prioritari de l’executiu per abordar la revifada de la crisi epidèmica al Segrià però també a l’Hospitalet de Llobregat no ha d’impedir posar data per a la reunió política entre governs. “Hi ha un conflicte polític que s’ha de resoldre, i no renunciarem a cap espai de treball”, defensava Vilalta després de l’executiva del partit.

Per altra banda, la portaveu republicana celebrava els “magnífics resultats” electorals assolits pel BNG i EH Bildu: “L’esquerra independentista s’obre pas a Catalunya, Euskadi i Galícia amb un increment de vots i escons.”

LA FRASE

Hi ha un conflicte polític que s’ha de resoldre, i no renunciarem a cap espai de treball
Marta Vilalta
portaveu d’erc

Ciutadans no descarta la coalició amb el PP a Catalunya

A pesar dels mals resultats globals de la coalició entre el PP i Ciutadans a les eleccions basques, el partit taronja no descarta repetir l’experiència en els comicis catalans. El partit d’Inés Arrimadas vol assegurar que no es perdi cap vot “constitucionalista” a Catalunya. Al PP basc, la fórmula li ha suposat perdre quatre escons respecte de la seva representació el 2016, però és cert que Ciutadans ha aconseguit per a Àlaba el seu primer diputat a la cambra basca. De fet, la portaveu de la formació espanyolista, Melisa Rodríguez, celebrava ahir els resultats del seu partit al País Basc recordant que Cs “per fi té veu i una veu lliure”al Parlament Basc, en un primer pas que compara amb el de Catalunya, on el partit es va estrenar amb tres escons i ha acabat sent la segona força política tot i ser incapaç de plantejar una alternativa de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom