Política

Justícia veu el cas greu i diu que s’ha d’investigar

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va qualificar ahir de “greu” el cas d’espionatge als dirigents i polítics catalans i va demanar una investigació al mateix temps que defensava el respecte a l’estat de dret per part del govern i les forces i cossos de seguretat espanyols. “La informació que hem conegut és greu. Vivim en un estat de dret que protegeix les comunicacions i el secret d’aquestes i per tant, si aquesta vulneració s’ha produït, és un motiu preocupant”, reconeixia ahir el ministre en declaracions a Televisió Espanyola (TVE). Tot seguit, però, ell mateix va defensar que Espanya és un estat de garantia, que protegeix el secret de les comunicacions, i va dir que, tal com la Constitució protegeix aquest dret, el Codi Penal castiga aquells que no el respecten, en una al·lusió als autors de l’espionatge als dirigents catalans. En aquest sentit, Campo defensa que l’Estat actua complint la llei amb rigor i hi afegeix que “si hi ha hagut algun transgressor caldrà esbrinar-ho i indagar, perquè la situació és greu i cal analitzar-la”.

En les mateixes declaracions recollides per Efe, però, el ministre es va mostrar convençut que tant el govern espanyol com les forces i cossos de seguretat donen als ciutadans “garantia absoluta del secret de les comunicacions”, una manera de desvincular-los de les accions il·legals d’espionatge als mòbils dels dirigents catalans. Campo va refermar la seva confiança en l’estat de dret i va posar com a exemple el fet que les operacions del Centro Nacional de Inteligencia (CNI) estiguin supervisades per magistrats del Tribunal Suprem. Qui no ha fet cap declaració des de l’esclat del cas és la ministra de Defensa, Margarita Robles, de la qual depèn el CNI. El president del Parlament, Roger Torrent, va anunciar que contactaria amb ella per demanar-li explicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona