Política

Sánchez confia tancar “un bon acord” per al pla de recuperació de la UE

El president del govern espanyol defensa un paquet “que permeti la recuperació” després de la Covid-19

Espanya insisteix en “l’oposició frontal” a la unanimitat per atorgar les ajudes de la UE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, confia poder tancar “un bon acord” sobre el pla de recuperació de la Unió Europea (UE) en la cimera que reuneix els caps d’estat i de govern europeus des d’aquest divendres a Brussel·les.

En un missatge a les xarxes socials mentre encara segueix en marxa la trobada, Sánchez ha apuntat que els líders segueixen “buscant punts d’unió per avançar” cap a un acord sobre el fons de recuperació i el pressupost europeu per als pròxims set anys.

Segons el president del govern espanyol, cal acordar un “paquet financer que permeti la recuperació” després de la pandèmia de Covid-19. Els líders del bloc comunitari negocien el pla econòmic des de divendres al matí.

Espanya insisteix en “l’oposició frontal” a la unanimitat que reclamen els Països Baixos per atorgar les ajudes europees. Fonts diplomàtiques espanyoles no descarten, però, acceptar que qualsevol estat pugui portar els plans de reformes presentats a revisió a la reunió de ministres de Finances o a una cimera de líders europees sempre que la decisió final no sigui per unanimitat.

Segons les mateixes fonts, Espanya confia que es pugui tancar un “bon acord”, però indiquen que aquest podria arribar aquest diumenge. “Avui no donaria temps”, diuen.

La negociació segueix sent difícil”, apunten fonts diplomàtiques espanyoles, que indiquen que la negociació “no està estancada” però que tampoc s’han fet grans avenços.

Els punts que allunyen l’acord continuen sent, segons les mateixes fonts, la condicionalitat lligada a les ajudes, la suma del fons de recuperació i les compensacions que reben els contribuents nets.

Els anomenats estats ‘frugals’ –els Països Baixos, Àustria, Suècia i Dinamarca- pressionen per reduir el volum del fons de recuperació i la quantitat de transferències mentre reclamen augmentar les compensacions per aportar més al pressupost del que reben.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries