Política

Junqueras assegura que parla amb Puigdemont “un, dos o tres cops per setmana” i que la relació és “molt cordial”

El president d’ERC creu que el Suprem els revocarà el tercer grau

El líder republicà confia que Torra convocarà eleccions abans que ho faci l’alt tribunal espanyol

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest diumenge que parla amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont “un, dos o tres cops per setmana”, i que la relació que mantenen és “molt cordial”.

En una entrevista aquest diumenge a la nit a TV3, Junqueras ha explicat que amb Puigdemont parlen de política i també de les famílies. “De tot, de futur”, ha resumit.

Ha opinat que Puigdemont va fer bé de proclamar la independència, perquè era el que deia el seu programa electoral. De la mateixa manera, ha indicat que ell va pensar que la seva “obligació” era quedar-se i no anar a l’exili, i així li ho va transmetre a l’expresident.

L’ex-vicepresident del govern, que s’ha mostrat convençut que el Suprem els revocarà el tercer grau, ha negat que tingui mala relació amb els altres presos polítics independentistes.

El líder republicà ha assegurat que treballarà per un referèndum a Catalunya. En aquest sentit, ha defensat que cal fer la consulta quan s’estigui en condicions de guanyar-la amb prou vots com per obtenir el reconeixement internacional. “A la nostra part de la balança només podem posar vots”, ha indicat Junqueras.

Preguntat per si això no era només una excusa, ha respost: “Si algú s’atreveix a dir-me a mi que això és una excusa després de passar tres anys a la presó els ha de tenir molt ben posats. Que comenci a passar cap allà i després m’ho expliqui”, ha etzibat.

És per aquest motiu que ha tornat a descartar un tripartit amb el PSC. “Estic segur que tindran feina per aguantar-me la mirada, perquè han aplaudit la repressió, la presó dels companys i l’exili de tothom”, ha subratllat.

Junqueras ha assegurat que si segueix aquí i aguanta el que aguanta és per complir amb els seus compromisos, que passen per la república i la independència. Mentrestant, ha assegurat que treballarà per l’amnistia dels presos i el retorn dels exiliats.

El republicà ha defensat que el govern de la Generalitat ha fet una feina “extraordinària” amb la pandèmia de la Covid-19 en unes condicions “molt difícils”. Junqueras ha remarcat que el que passa a Catalunya passa arreu del món.

Pel que a la convocatòria d’eleccions, ha apuntat que està “segur que el president de la Generalitat, Quim Torra, està convençut que és millor que les convoqui ell que el Suprem”. “Estic convençut que les convocarà quan cregui més oportú i segur que ho parlarà amb el vicepresident Aragonès”, ha afegit.

En demanar-li si Podem l’ha decebut, també ha estat clar: “Tampoc n’esperava gaire, per tant és difícil que em decebin”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols