Política

Romeva: “Estem en situació d’empat tècnic. Espanya no ha guanyat”

L’exconseller defensa que mirar enrere per buscar culpables “no ajuda a avançar”

Malgrat estar inhabilitat, preveu participar activament en la campanya

L’exconseller Raül Romeva ha assegurat aquest dilluns que hi ha un “empat tècnic” perquè Espanya no ha guanyat “en absolut” i l’independentisme tampoc, perquè no s’ha aconseguit un Estat propi.

“Una de les grans lliçons és que nosaltres no hem tingut la força per guanyar i que l’Estat no ha tingut la força per guanyar”, ha resumit en una entrevista enregistrada a ‘Catalunya Ràdio’.
A parer seu, davant aquesta situació d’empat tècnic la fortalesa de l’independentisme és “aguantar”. “Nosaltres no hem claudicat en cap moment i no passarà”, ha garantit.

Romeva, que ha estrenat el tercer grau aquest cap de setmana, ha apostat per parlar d’aprenentatges més que d’autocrítica i ha afegit que mirar enrere i buscar culpables en l’independentisme “no ajuda a avançar”.

I si bé ha admès que en la situació actual a l’independentisme hi ha “soroll”, quan llegeix l’opinió dels diferents actors li costa veure on hi ha les diferències. Romeva ha posat com a exemple que no ha escoltat ningú que estigui en contra de la taula de diàleg amb l’Estat i ha destacat el “consens polític i social” que hi ha sobre aquesta qüestió. “Deixem-nos de falòrnies i posem-nos a treball”, ha instat.

No obstant això, ha assegurat que ell no té cap mena d’ingenuïtat respecte al PSOE i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Romeva ha recordat que el mateix Sánchez ha dit “barbaritats molt greus” sobre què han fet els líders independentistes, però tot i així, ha defensat que s’ha d’aprofitar l’oportunitat de la taula de diàleg.

Pel que fa la data de les eleccions, creu que és prou rellevant perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, la pacti amb els socis de govern ERC, més encara en un context com l’actual.

L’extitular d’Exteriors ha alertat que seria un “error” i “preocupant” que la data dels comicis l’acabés fixant el Tribunal Suprem, ja que des d’un punt de vista democràtic seria una “feblesa”.


Participació activa en la campanya
Malgrat estigui inhabilitat per exercir un càrrec públic, ha avançat que farà campanya electoral “tant com pugui”.

El polític republicà té clar que la presó “no s’ha acabat” i que el tercer grau és una “falsa llibertat”.

Pel que fa als instruments per poder sortir de la presó, s’ha referit a l’amnistia com una “condició necessària però no suficient” per resoldre el conflicte polític. En canvi, ha qualificat l’indult de “dilema absurd” perquè no depèn del mateix pres. “Jo no el considero políticament una eina. És una solució parcial i insuficient”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles