Política

Cs i PP porten la regulació dels preus del lloguer al Consell de Garanties Estatutàries i en paralitzen l’aprovació

La votació de la proposició de llei havia de celebrar-se al ple d’aquest divendres

El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest dijous que presentaran conjuntament amb el PPC una petició de dictamen davant el Consell de Garanties Estatutàries de la proposició de llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge. D’aquesta manera les dues formacions paralitzen l’aprovació de la norma per regular els lloguers prevista per aquest divendres després que el ple aprovés aquest dimarts tramitar-la per lectura única. Carrizosa ha alertat que el projecte de llei és un “fake” i que és “il·legal”, mentre que el diputat del PPC Santi Rodríguez ha constatat que aborda una temàtica que no és competència de la Generalitat.

Carrizosa ha assegurat que la proposició de llei no es tramitarà al ple d’aquest divendres i ha criticat el “populisme” i l’”engany” de CatECP, un dels grups que ha liderat la iniciativa, per presentar el projecte abans d’unes possibles eleccions catalanes.

Amb tot, Carrizosa ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries ja es va oposar al decret que el Govern va presentar en la mateixa direcció fa un any. Per això, s’ha mostrat “absolutament confiat” que els tornarà a donar la raó.

La formació liberal ha animat els comuns a presentar una llei de regulació dels lloguers al Congrés i ha dit que el Govern ha d’incentivar l’oferta pública d’habitatge.

El diputat del PPC Santi Rodríguez ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries ja va alertar que una quinzena d’articles del decret del Govern incomplien l’Estatut i la Constitució.

També ha explicat que l’Agència Catalana de la Competència va sentenciar que no era una eina “adequada” aquesta norma i que podria ocasionar un efecte contrari.

En concret ha parlat d’un possible increment de preus dels lloguers més baixos, una reducció de l’oferta al mercat de lloguer o que els propietaris facin menys reformes. El popular ha criticat JxCat per no ser “prou sensible” amb el respecte a la propietat privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona