Política

Dolors Bassa: “No creiem que el Suprem sigui competent sobre el 100.2”

L’exconsellera lamenta que amb els presos polítics “el dret es torna venjança

Alerta que la decisió del Suprem contra els líders independentistes “repercutirà a tots els presos de l’Estat”

L’exconsellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, no creu que el Tribunal Suprem (TS) “sigui competent per decidir sobre el 100.2, perquè és un article del règim penitenciari de tractament”.
Per sorpresa, l’exconsellera Dolors Bassa ha anat aquesta dijous a la tarda a Girona, on la ciutat celebra el Sant Jordi d’estiu a la plaça de la Independència. Acompanyada per la seva germana, la diputada d’ERC Montse Bassa, totes dues han signat exemplars del llibre ’Carregades de raons’, que han escrit a quatre mans.

L’exconsellera ha valorat des d’allà la resolució del Suprem, on l’alt tribunal s’ha declarat competent per decidir sobre l’aplicació del 100.2 als presos independentistes. I al mateix torn, ja ha revocat el que va atorgar la junta de tractament de Mas d’Enric a Carme Forcadell i ha establert que els recursos del fiscal suspendran automàticament els permisos.

“La interlocutòria és només per a la Carme, però evidentment la causa general repercuteix a tots”, ha admès Bassa, en referència a la resta de líders empresonats per l’1-O.

Però no només això. L’exconsellera ha afegit que la resolució del TS assenta “jurisprudència” i de retruc “repercutirà en tots els presos de l’Estat espanyol” perquè es permetrà que els recursos de la fiscalia suspenguin automàticament els permisos.

“Fins ara, amb el 100.2 es podia sortir de la presó, i fins que no arribava al tribunal no es tombava; en aquest cas, allò que es diu és que si la fiscalia ho recorre, s’haurà de tornar a entrar”, ha explicat.

L’exconsellera ha precisat que, “directament”, la interlocutòria que revoca el 100.2 a l’expresidenta del Parlament no l’afecta. De fet, la mateixa Audiència de Girona ja ha revocat el recurs de la fiscalia sobre l’aplicació de l’article penitenciari a l’exconsellera, amb l’argument que ja té el tercer grau.

“Hem d’esperar a veure si la fiscalia recorre el tercer grau”, ha dit Dolors Bassa. En aquest cas, qui ha de resoldre el recurs és el Tribunal Suprem, que és qui els va condemnar. “Hem d’esperar a veure què passa i, si és el cas, tornar a entrar a presó”, ha dit.


“El dret es converteix en venjança”
L’exconsellera, que ha parlat en nom de la resta de líders independentistes, ha assegurat que tant ella com la resta no creuen “que el Suprem sigui competent per decidir sobre el 100.2, perquè és un article del dret penitenciari de tractament”. “Però ja sabem que amb nosaltres el dret es gira i es converteix en venjança; i això és el que ens està passant”, ha lamentat.

En referència a què la fiscalia presenti recurs sobre el tercer grau, Bassa ha reconegut que “farem el que ens trobem: últimament ja no crec res del dret”. “A la presó vius el present”, ha afirmat. I per això, l’exconsellera ha dit que aquest és el motiu que l’ha empesa a anar fins a Girona per signar llibres. “Crec que la cultura és el més important, i com a catalans necessitem que la diada de Sant Jordi es torni a revifar; sóc aquí per tirar endavant, viure el present i esperant a veure el què; la justícia és injustícia en aquests moments”, ha conclòs l’exconsellera de Treball i Afers Socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona