Política

Mor, als 80 anys, l’històric líder del PCE Paco Frutos

Nascut a Calella, va liderar la formació comunista del 1998 al 2009

L’exlíder del Partit Comunista d’Espanya (PCE) i del PSUC Paco Frutos va morir ahir als 80 anys víctima de càncer, tal com va confirmar el mateix partit a través d’un comunicat, en què lloava “la seva incessable lluita per la pau”. Paco Frutos va néixer el 6 de setembre del 1939 a Calella i va començar a militar al PSUC el 1963, partit del qual va ser secretari general durant el 1981. També va ser diputat al Parlament pel PSUC durant la seva primera legislatura. Frutos va ser secretari general del PCE del desembre del 1998 al novembre del 2009,i també diputat per Esquerra Unida al Congrés des del 1993 fins a les eleccions del 2004. En els últims anys Frutos es va oposar a la independència de Catalunya i al referèndum de l’1-O i va participar en diverses manifestacions i actes en aquest sentit. El 29 d’octubre del 2017 va participar activament en la manifestació celebrada a Barcelona per la unitat d’Espanya, convocada per Societat Civil Catalana, un acte en el qual va ser un dels oradors i en què en el seu discurs va retreure a alguns sectors de l’esquerra que s’haguessin “convertit en còmplices del nacionalisme”.

Un cop coneguda la notícia, diferents personalitats polítiques i de la societat civil van lamentar la seva mort. Un dels primers polítics a fer-ho va ser el líder del PSC, Miquel Iceta, que va lloar que lluités “per les seves idees i que mai temés anar contra corrent”. El PSOE també va expressar el seu condol per la mort “d’un defensor incansable dels drets dels treballadors”. “Avui l’esquerra perd un referent i un gran dirigent comunista”, han escrit. CCOO va lamentar la seva defunció. Frutos va ser secretari d’organització del sindicat a Catalunya en la primera direcció després de la seva legalització, el 1977.

L’organització Societat Civil Catalana (SCC) va expressar també el seu condol per la mort del dirigent comunista. Paco Frutos va formar part d’aquesta entitat contrària a la independència de Catalunya, que en el seu comunitat el va qualificar d“home just”. Des de les files de Cs, el seu diputat Carlos Carrizosa assegurava que els constitucionalistes catalans “sempre li agrairan la seva ferma defensa de la igualtat i la solidaritat davant el nacionalisme durant el cop del 2017”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona