Política

Òmnium acusa l’Estat d’“utilitzar la justícia com a venjança” contra els presos polítics

L’entitat avisa que “la repressió no ens aturarà”

L’ANC titlla de “nova venjança de l’Estat” el recurs de la fiscalia i lamenta que el mateix govern que es proclama com el “més progressista de la història” avali la vulneració de drets

Òmnium Cultural ha denunciat aquest dimarts que l’Estat espanyol “utilitza de nou la justícia com a venjança” les preses i presos polítics catalans.

L’entitat ha reaccionat en un missatge a les xarxes socials a la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de Barcelona de suspendre de manera immediata el tercer grau atorgat a l'ex-vicepresident del govern Oriol Junqueras; als exconsellers Raül Romeva i Joaquim Forn; a l’expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez i al president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

"Aquesta nit, Jordi Cuixart i els presos polítics han de tornar a la presó en una decisió infame”, ha lamentat l’entitat.

No obstant això, assegura que “la repressió no ens aturarà!”. “No han entès que mai deixarem de defensar els drets i lluitar per l’autodeterminació”, avisa.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha volgut deixar clar que malgrat l’ofensiva judicial contra l’independentisme “mai no renunciarem ni a la protesta ni a la llibertat d’expressió per lluitar per l’autodeterminació”. Cuixart ha denunciat que l’Estat espanyol utilitza els tribunals per a la “formación del espíritu nacional”.

La Fiscalia de Barcelona ha recorregut davant del jutjat de vigilància penitenciària numero 5, que té jurisdicció sobre la presó de Lledoners, el tercer grau atorgat a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La fiscalia argumenta que la classificació en aquest grau penitenciari pot crear certa "sensació d'impunitat". El jutjat  ha acordat suspendre la classificació dels cinc presos polítics mentre estudia el recurs del fiscal.

L’ANC també ha qualificat de “nova venjança de l’Estat” el recurs de la fiscalia contra el tercer grau dels presos polítics catalans”.

En aquest sentit, lamenta que el mateix govern espanyol que es proclama com “el més progressista de la història” ara “avala de nou la vulneració de drets, ara els penitenciaris, de les preses i presos" polítics catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona