Política

Torra, sobre la suspensió del tercer grau als presos polítics: “No és justícia, és venjança”

El president de la Generalitat qualificat la decisió de “nou atac contra la justícia, la democràcia i la llibertat”

Avisa el govern espanyol que si vol reprendre el dialogar cal que “abans aturi les hostilitats”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat de “venjança” i “nou atac contra la justícia, la democràcia, i la llibertat” la suspensió del tercer grau atorgat a cinc dels presos polítics catalans. A més, ha qüestionat la voluntat de diàleg de l’executiu espanyol.

En una declaració institucional televisada, Torra ha considerat que la decisió judicial, instada per la fiscalia, suposa “un cas més de repressió contra la voluntat democràtica del poble de Catalunya”.

“El poder judicial i la monarquia espanyola trontollen a Espanya com un castell de cartes. Estan corcats per dins i busquen distreure tothom. L’independentisme és l’objectiu”, ha advertit

Segons ell, la decisió d’anul·lar el tercer grau penitenciari és més que “una invasió competencial i una nova intromissió escandalosa per part d’òrgans que han acreditat la seva politització i manca d’independència”. “És, sobretot, una acte de venjança, en la línia dels que ja ens tenen acostumats”, ha lamentat.


Torra ha denunciat a més que, “seguint el model d’estats totalitaris com Turquia o la Xina, l’anomenada justícia espanyola proposa als líders polítics i socials independentistes un programa de reeducació perquè es converteixin en bons i obedients súbdits de la monarquia espanyola”.

“El govern espanyol s’ha vantat de controlar la fiscalia. Cal suposar, doncs, que la retirada del tercer grau ha passat el control del govern de socialistes, Podem i els comuns”, ha incidit.

A parer del president català, “s’acumulen les evidències que posen en dubte la pretesa voluntat de diàleg del govern espanyol”. És per això que ha dit al govern espanyol que sí té “cap esperança de reprendre el diàleg, caldrà que abans demostri que té la ferma voluntat d’aturar les hostilitats contra el moviment independentista català”.

En aquest context, ha denunciat que “Catalunya té menys competències i té menys recursos que abans de començar cap taula de diàleg, i això és responsabilitat única del govern espanyol i dels partits que el conformen”.

Segons Torra, l’Estat va decidir que sempre faria passar la unitat d’Espanya “per davant de la democràcia i els drets humans, i això és el que fa avui un cop més”. “Això té un nom i no és justícia: és venjança”, ha sentenciat Torra.

El president ha lamentat “aquest atac” contra unes persones “pel simple fet de ser representants polítics i socials independentistes”. “Això reforça “les nostres raons i ens conviden a preparar-nos millor per definitivament deixar de ser presoners d’un estat autoritari que no accepta la voluntat democràtica dels catalans”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona