Política

Queixes al Congrés per la presència de tots els diputats del PSOE, incomplint les mesures de la Covid-19

PP i Cs protesten perquè els socialistes no compleixen l’acord sobre l’assistència els plens que limita la presència del 50% dels diputats de cada grup

“Difícilment farem complir les normes a la gent si nosaltres no les complim”, critica Edmundo Bal

Queixes de l’oposició aquest dimecres al ple del Congrés dels Diputats perquè el PSOE s’ha saltat les recomanacions per la Covid-19 aprovada per tots els grups amb la presència de tots els diputats del seu grup i tots els membres de l’executiu de Pedro Sánchez a la sessió d’aquest matí.

El grup del PP ha fet la queixa a través de Twitter. “El grup Socialista se salta l’acord sanitari sobre l’assistència als plens -cada grup pot estar representat presencialment només pel 50%- i potrta tots els seus diputats al debat sobre el Consell Europeu. Sánchez necessita molts aplaudiments”.

Després de la intervenció de Pedro Sánchez, el portaveu del grup de Ciutadans Edmundo Bal ha demanat la paraula per expressar la mateixa queixa de forma formal, recordant que en l’article aprovat sobre la nova normalitat es detalla que la distància de seguretat entre persones ha de ser d1,5 metres. “A la Junta de Portveus vam acordar que només permetríem un aforament del 50% dels grups parlamentaris i el grup socialista no ho ha acomplert. “Difícilment farem complir les normes a la gent si nosaltres no les complim”, ha assegurat.

La resposta de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha estat: “La presidenta ha de complir el reglament. No hi ha cap precepte del reglament que permeti prohibir a la presidència la presència de Ses Senyories. Com la distància interpersonal no es pot respectar, el que sí és obligatori és l’ús de la mascareta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia