Política

Rull i Turull veuen la suspensió del seu tercer grau com una “venjança” i “escarment”

Asseguren que no renunciaran a les seves idees ni es rendiran

Admeten que ara se senten “desemparats” però auguren que al final tot es dirimirà a les urnes

Els exconsellers Josep Rull i Jordi Turull han tornat aquest dijous a la presó de Lledoners després que el Jutjat de Vigilància 5 de Catalunya hagi suspès el seu tercer grau a petició de la fiscalia. Els dos dirigents independentistes han entrat a la presó a dos quarts de nou del vespre. Ara, hauran d’estar 14 dies confinats a la cel·la.

Tal com va passar dimarts amb els altres cinc presos polítics als que han retirat el règim obert (Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart), desenes de persones han volgut acompanyar Rull i Turull fins a les portes de la presó.

Tots dos s’han dirigit als concentrats per agrair-los el suport i per animar-los a persistir.“No afluixeu, gas a fons. Això va de democràcia i de llibertat”, ha proclamat Turull.

L’exconseller ha lamentat que “això va de venjança i d’escarment”. Però ha recordat que “ho han provat durant segles i no se’n sortiran”.

En la mateixa línia, Rull ha admès que quan a mitjan juliol obtenir el règim de semillibertat ja sabien que aquesta seria “un tercer grau efímer”. “Ells el que volen és presó, presó i presó”, ha assenyalat.

Però ha volgut deixar clar que malgrat tot “no ens venceran”. “Ara perquè portem mascareta, però el somriure no ens el prendran mai. Si es pensen que sortirem de l presó rancuniosos i amb el caràcter agre s’equivoquen molt, la nostra és una causa de llibertat expressada en positiu”, ha assegurat.

En declaracions als mitjans, Rull ha denunciat que la fiscalia i el Tribunal Suprem volen que els presos polítics se sotmetin a “un programa de tractament per canviar les nostres idees, que són lícites i democràtiques i sempre les hem demanat pacíficament”. “Mai ens sotmetrem”, ha replicat.

Rull ha avançat que presentaran tots els recursos que calgui contra la decisió de suspendre’ls el tercer grau, però ha donat a entendre que no confia molt que prosperin. “Ens sentim desemparats”, ha admès. Sí que s’ha mostrat confiat que al final “això es dirimirà on s’ha de dirimir de sempre, que és a les urnes, quan el poble, lliurement, decideixi el seu futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)