Política

CIUTAT DEL VATICÀ

Benet XVI està greument malalt a causa d’una infecció a la cara

Joseph Ratzinger, el papa emèrit, està greument malalt a causa d’una infecció a la cara causada per un herpes, segons ha informat el diari bavarès Passauer Neue Presse, citant el biògraf del pontífex, Peter Seewald. La salut del papa retirat es va deteriorar a finals de juny, quan va tornar a Roma després de visitar a Ratisbona (Baviera) el seu germà, l’arquebisbe Georg Ratzinger, que va morir l’1 de juliol als 96 anys.

Segons Seewald, que dissabte va entregar a Ratzinger la seva biografia, l’estat del papa emèrit, de 93 anys, és extremament delicat, tot i que manté l’optimisme. L’escriptor va explicar que Benet XVI raona i conserva la memòria, encara que la seva veu sigui gairebé imperceptible, i que, si recupera les forces, es veu amb cor de tornar a escriure unes línies.

El testament espiritual de l’antecessor de Francesc ja està redactat i es farà públic després de la seva mort, hi va afegir el biògraf. Ratzinger ha manifestat el desig de reposar a l’antiga tomba del seu predecessor, el papa Joan Pau II, situada a la cripta de Sant Pere del Vaticà. El papa polonès descansa actualment en una capella lateral al costat de La Pietat de Miquel Àngel.

Seewald i Benet XVI han publicat conjuntament quatre llibres d’entrevistes amb una tirada internacional d’uns tres milions d’exemplars. La de Seewald és la biografia més àmplia i detallada del papa emèrit, va per la tercera edició després de la seva publicació –aquest mateix any– i està previst que es tradueixi a deu idiomes. Des de la renúncia al pontificat, el febrer del 2013, i de ser rellevat per Jorge Mario Bergoglio, Ratzinger viu al monestir Mater Ecclesiae, als jardins de la Ciutat del Vaticà. El darrer viatge el va fer entre el 18 i el 22 de juny passat, quan va volar del Vaticà a Munic per visitar el seu germà malalt a Ratisbona. En aquella ocasió, el van acompanyar el seu secretari personal, l’arquebisbe alemany Georg Gänswein, un metge, una infermera, un cuidador i el comandant adjunt del cos de gendarmeria de l’estat de la Ciutat del Vaticà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona