Política

Òmnium Cultural exigeix activar la cerca internacional de Joan Carles I

L’entitat ha presentat aquest matí davant la Sala Segona del Tribunal Suprem una petició urgent per adoptar mesures cautelars després de la fugida del rei emèrit

Òmnium Cultural exigeix activar la cerca internacional de Joan Carles I per tal de garantir que reti comptes davant la justícia.

L’entitat ha presentat aquest matí davant la Sala Segona del Tribunal Suprem una petició urgent per adoptar mesures cautelars després de la fugida del rei emèrit, on demana citar-lo a declarar de manera immediata com a investigat i que el jutge li prengui declaració.

Al mateix temps, l’entitat exigeix que des de les institucions involucrades s’informi immediatament del parador de Joan Carles de Borbó i se l’adverteixi que la seva incompareixença podrà provocar una ordre de detenció i l’activació dels mecanismes de cooperació policial i jurisdiccional internacionals.

L’entitat presidida per Jordi Cuixart demana màxima celeritat al Suprem per admetre a tràmit la querella interposada fa un mes per Òmnium contra el rei emèrit i exerceixi les seves responsabilitats com a poder judicial per perseguir la corrupció: insta el Suprem a activar la Unitat de Policia Judicial perquè urgentment acrediti on està el Borbó fugat.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha assegurat: “La justícia espanyola ens torna a demostrar la seva escandalosa arbitrarietat. Està de braços plegats i permet impunement que el Borbó es fugui sense retre comptes. Som davant un escàndol democràtic majúscul, una autèntica operació d’Estat que ha organitzat la fuga de l’emèrit amb la participació activa del govern espanyol”.

Òmnium Cultural també demana al Suprem que dicti una prohibició de sortida de l’Estat espanyol a Joan Carles de Borbó i li retiri el passaport mentre no es confirmi oficialment la seva sortida de territori espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona