Política

JxCat pressiona el PDeCAT per fer una endreça acordada

Artadi descarta fórmules intermèdies d’acord com ara una coalició

Ratificada la direcció del partit de Puigdemont

Un cop ratificada ahir per part de la militància, la nova direcció de JxCat s’ha fixat com una escomesa principal intentar desfer el nus que, ara mateix, tenalla les seves relacions amb el PDeCAT. La voluntat dels gestors del nou partit de Puigdemont és que els demòcrates s’acabin integrant, d’una manera més o menys tàcita, al seu projecte. La formació, però, capitanejada per David Bonvehí no està ni de bon tros predisposada a diluir-se en aquesta nova organització i defensa mantenir el seu estatus de subjecte polític i, com a tal, el que planteja és arribar a una fórmula de col·laboració com podria ser, per exemple, una coalició de cara a les pròximes eleccions al Parlament. Doncs bé, la que ja és formalment vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, es va encarregar ahir de tancar la porta a aquesta opció. “No farem sumes de sigles”, va manifestar la també regidora a l’Ajuntament de Barcelona, que alhora va voler recalcar que l’estratègia perquè el nou partit agafi múscul no és sumar-hi “organitzacions, sinó persones”. I, en aquesta línia, en tot just 10 dies ja s’hi han sumat 900 nous militants.

Si l’endreça de l’anomenat espai postconvergent acaba sense cap acord, JxCat i el PDeCAT es podrien arribar a trobar, en l’escenari més extrem, batallant electoralment en un mateix espai. Sobre això també en va parlar Artadi, assegurant: “Si altres formacions decideixen competir amb el lideratge del president Puigdemont, ho respectem, però nosaltres farem el nostre camí.” Més explícit encara, si cal, va ser l’exconseller de Cultura Lluís Puig, que ahir va voler emfatitzar la voluntat que té la nova organització de no encotillar-se políticament amb referències del passat: “JxCat no deixava de ser una coalició presentada per uns partits dels quals en bona part no volem saber res. No tota la vida serem els postconvergents del 3%, m’imagino jo”, va ser la seva reflexió.

Pel que fa a la nova direcció de l’organització, ahir es va tancar el termini per validar-la sense que hi hagués la més mínima sorpresa. Carles Puigdemont ha estat ratificat com a president amb un 99,3% de vots; mentre que Jordi Sànchez serà el secretari general (94,23%). Les quatre vicepresidències, les ocuparan Jordi Turull (93,47%), Elsa Artadi (88,12%), Anna Erra (79,15%) i Josep Rius (73,66%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona